söndag, mars 15

Välkommen på högaktuellt möte!

Saudiarabien har ju varit i nyhetsfokus den senaste veckan. På torsdag från kl 19 har vi förmånen att lära oss mer om detta land och dess grannländer.  Då ordnar Tuff i samarbete med ABF ett möte med journalisten Bitte Hammargren som inledare. Hon är sedan länge är en utmärkt kännare av Mellanöstern och skrev nyligen boken ”Gulfen en krutdurk”.

Så här skrev den erfarne journalisten och Tyresöbon  Bror Perjus:
Missa inte Bitte Hammargren, Biblioteket, Tyresö Centrum, den 19 mars!

Ett storkrig i mellanösternleder till en oöverskådligglobal finansiell och militär kris 

Regeringen Löfven har just - under stor vånda - beslutat avsluta ett avtal om vapenleveranser till Saudiarabien, världens största vapenköpare, världens största oljeproducerande land, Mellanösterns rikaste och mäktigaste nation.
Men Saudiarabien är en krutdurk!
När den exploderar blir följden ett krig med oöverskådliga konsekvenser för hela världssamfundet. Ett sådant STORKRIG utlöser en oljekris, en total global energikris och en global finansiell kris av en omfattning som vi hittills inte upplevt.
Ett storkrig i mellanöstern kombinerat med en global finansiell kris kan få en militär spridning som vi idag knappast anar omfattningen av.
Maktspelarna i detta drama är framförallt de stora globala oljekoncernerna nära lierade med det vittförgrenade och stormrika saudiska kungahuset, som består av ett stort antal konkurrerande prinsar med enorma, egna förmögenheter och militära enheter. Prinsarna finansierar idag olika terrororganisationer som opererar över hela mellanöstern och Nordafrika.

Krutdurken Saudiarabien kommer - förr eller senare – att explodera! Det kan undvikas endast genom en gradvis reformering och demokratisering av Saudiarabien OCH övriga stater i mellanöstern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar