onsdag, september 11

Terjes brev till svamlande moderater

(Terje Engh, uppvuxen i Norge, är känd och uppskattad på www.tyresoradion.se . Det här nedan är ironi, men sakuppgifterna är korrekta)

Bästa moderater!

Jag har länge lyssnat på Tyresöradion. Där har jag i många år hört det ständigt återkommande programmet som sägs dokumentera folkhumorn. Därvid har jag ju märkt att Åke Sandin släppt fram hundratals elaka hånfulla historier om folk med en viss hårfärg.

Detta är ju otvivelaktigt den värsta rasism!!!!

Det handlar om dessa ständiga blondinhistorier. Ibland har jag också hört kränkande historier om oss norrmän. En förmildrande omständighet är kanske att Åke släppt fram roliga historier också om er töntiga svennar.

Dessutom jobbar han ju oavlönat sedan 28 år med den här radion och ingen vill ju längre jobba gratis så han har stor makt över programutbudet. Det värsta av allt är han ibland censurerar historier från oss lyssnare. Judar, som ofta berättar så roligt om sig själva, dessa elaka historier får inte plats i hans program. Han censurerar också alla böghistorier, så vi heterosexuella får finna oss i att ständigt bli förlöjligade.

Nu ser jag att den lokala redaktören för moderattidningen chockerats av en "mängd antisemitisk propaganda" på radion. Jag har aldrig hört något sådant på radion och när jag frågar andra lyssnare blir de helt oförstående. Snälla, ge mig några exempel på Åkes antisemitism, så ska jag ställa den jäveln mot väggen. På facebook (m) såg jag att han kallades för "senil äcklig judehatare" och sådana välfunna omdömen kan man ju inte bortse ifrån.

Med frågande och vänliga hälsningar

Terje Engh, Axel Wennergrens väg, Tyresö


(PS: Mottagarna av brevet har på två månader inte bevärdigat Terje med svar. Skälet är förstås att de inte kunnat hitta något antisemitiskt på radion)