torsdag, september 19

EN SYRIEN-SVENSK OM SYRIEN

I dag meddelades att svåra strider brutit ut igen mellan olika syriska rebellgrupper, den här gången vid den turkiska gränsen. Den Fria Syriska Armén strider mot den mera extrema gruppen med det ståtliga namnet Islamiska Staten Irak-Syrien (ISIS), vilken som en del andra rebellgrupper består av utländska jihadister.

På Ekot hördes Johan Mattias Sommarström, som är en typisk företrädare för den ensidigt dominerande västliga mediabilden av blodbaden, alltsedan han inte analyserade vilka som kom att efterträda Gadaffi i Libyen och ställa till med det kaos som nu råder i landet.

Sällan får men i medierna höra om de regimtrogna minoriteternas (kristna, alawiter, kurder m fl) lidanden i Syrien. Här gäller den vanliga uppdelningen i "onda" och "goda". De "godas" ogärningar skall nedtystas.

Söndag den 15 september ägde ett opinionsmöte rum med namnet NEJ TILL KRIG MOT SYRIEN! Bland talarna fanns bland andra Ibrahim Isaac, ordförande i Syriska Riksförbundet. Han sade bland annat:

"Till Gulfens kungar och prinsar säger vi: Nej till krig mot Syrien, ni är inte kapabla att läxa upp oss gällande demokrati eller mänskliga rättigheter då ni själva nekar dessa. Tack vare er olja blundar väst för detta.

Till administrationen i USA med Obama i spetsen säger vi: Nej till krig mot Syrien, vi har inte glömt Hiroshima, Nagasaki, Vietnam, Korea, Somalia, Afghanistan ej heller vårt grannland Irak.

Vi glömmer aldrig era ovedersägliga, falska och lögnaktiga bevis på att Irak verkligen hade massförstörelsevapen. Nu 13 år efter kriget mot Irak har ni lyckats med massförstörelse av hela landet Irak och fortfarande inte hittat massförstörelsevapen.

Herr Obama, är al-Qaida kapabla att planera och verkställa attacker mot USA så som den 11 september, så är införsel och användandet av sarin-gas i Syrien en tämligen banal uppgift för dem.

Herr Obama, vi vill informera dig om att din underrättelsetjänst CIA 'glömt' att meddela dig om att den 30 maj i år beslagtog turkisk polis i Adana på gränsen till Syrien 2 kg saringas av al-Qaida-allierade al-Nusra-fronten som är högaktiv i Syrien.

Det är inte upp till den amerikanska kongressen, senaten eller administrationen att upprätthålla internationell lag. Unilaterala beslut kan inte och får inte ligga till grund för internationell rätt."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar