lördag, september 21

I dag: INTERNATIONELLA FREDSDAGEN

Internationella fredsdagen infaller varje år den 21 september. Det är en av FN:s internationella dagar, instiftad för att vädja till världens länder om ett 24 timmar långt eldupphör och icke-våld åtminstone en gång om året. Människor över hela världen ombedes också att deltaga i en tyst minut mitt på dagen.

Själv tvivlar jag på att så många uppmärksammar den eller ens vet att den finns. Medierna har mig veterligt varit tysta. Och något eldupphör har inte ägt rum, åtminstone inte i Syrien, där oppositionen vägrar att delta i fredsförhandlingar. Inte heller i dag i Irak, Afghanistan eller Kenya, där oskyldiga människor dödas. Måhända har också drönarattacker utförts?

Kanske har i alla fall FN:s generalsekreterare, som brukligt är, ringt i Fredsklockan som finns vid FN:s högkvarter i New York.

DON'T MOURN - ORGANIZE!
Vi får minnas Joe Hills gamla maning, innan han avrättades i USA: Sörj inte - organisera er! Och vi får trösta oss med att det i Tyresö finns en aktiv oavlönat kämpande förening för fred och internationell solidaritet. Det är TUFF, Tyresö Ulands- och FredsFörening, vars Radio Tuff har hörts varje vecka sedan 1985, nu också på www.tyresoradion.se .

Välkommen som medlem! Det blir du genom att sätta in 200 kr (enskild) plus kanske 80 kr (familjemedlem) på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Om TUFF kan du få mycken information på www.tuff.fred.se Du behövs i den icke-våldsliga  kampen!

STEFAN LINDGREN OM RYSSLAND 23/9
I den gamla fina demokratitraditionen ordnar TUFF regelbundet offentliga möten, nästa gång redan måndagen den 23 september kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Det är Stefan Lindgren, redaktör för veckobulletinen med det vitsiga namnet Ryska Posten, som inleder om Ryssland. Det landet är nu högaktuellt i Syrienfrågan men också i hbtq- diskussionen och i fråga om Natos och andras militärövningar i Östersjön

Välkommen på måndag! Fika, gemyt och debattglädje ingår.

FACE TO FACE RENTAV BÄTTRE ÄN FACEBOOK


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar