måndag, februari 25

Visst kan vi finansiera en skola i Kongo!

Två Tyresöbor, Miza och Magnus Landström, tog i fjol initiativet till att bygga en skola bland 13 fattiga byar i Kongo. Där hade barnen, inte minst flickorna, få möjligheter att få undervisning. Det planerade skolbygget skulle bestå av sex klassrum och beräknas kosta 150 000 kr, alltså 25 000 kr per klassrum. Där skulle 300 barn få undervisning i två skift per dag.

I höstas bidrog Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) med 25 000 kr. Sedan har Radio Tuff kampanjat för att bekosta flera klassrum. Insamlingen har varit framgångsrik: Tills nu (25/2) har 62 925 kr samlats in. Det innebär att inte bara ett andra och tredje klassrum är finansierat utan också en god början för pengar till ett fjärde klassrum är på gång.

KTH FINNS PÅ PLATS
På Tyresöradion www.tyresoradion.se  har flera program informerat om det här projektet. Bland annat hörs två unga kvinnor från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) till den 10 mars på radion.. De har nyligen besökt de aktuella kongolesiska byarna och bland annat med hjälp av solpaneler installerat elektricitet i en samlingssal.

Snart kommer dessutom sex teknologer att åka till området i Kongo för att hjälpa till att planera bygget av den här skolan.

VARENDA KRONA GÅR OAVKORTAT
Att insamlingen redan givit så mycket pengar beror främst på ett fåtal mycket generösa bidrag. Men nu väntar vi på de många solidariska människornas insatser. Själv har jag 11 000 kr/mån i pension och har redan satsat 200 kr men tänker skicka in samma summa igen på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36-2. De som tjänar dubbelt eller tredubbelt så mycket har säkert råd att bidra med minst lika mycket, eller hur?

Det fina med Tuffs bistånd, som hittills främst har inriktats på fattiga människor i Indien, är att varenda krona skickas oavkortat till ändamålet. Det blir inga "administrativa kostnader", som belastar andra insamlingar, eftersom alla i TUFF och Radio Tuff jobbar oavlönat.

Så välkommen du också med ditt bidrag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar