lördag, februari 9

TUFF-bladet feb-mars 2013


2012: Åter ett aktivt Tuff-år
2012 blev ett nytt mycket aktivt år i Tuffs 46 år långa historia: Många intressanta möten, 407 betalande medlemmar, Radio Tuff varje vecka, flera bokbord i Tyresö centrum och omfattande biståndsarbete:

Mångskiftande bistånd 
Under 2012 betalade Tuff till indiska partners 170 000 kr, som räckte till driften av två av de sex Tuff-skolorna för barn till fattiga analfabeter i det tidigare gudsförgätna Dharampur. 25 000 kr betalades till bygget av en skola i Kongo och över 50 000 kr till har nu samlats in. För fattiga gamla i Belgrad har 10 000 kr skickats till vår partner där Lina Vuskovic. Som stöd till två barnbibliotek, oaser i oroliga Bagdad, har det från Tuff skickats 4 600 kr till Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén.

110 000 mangoträd finns nu
Allt flera smarta människor använder nu Tuffs mangogram för att gratulera eller hedra minnet av någon avliden. Hela 21 510 kr betalades år 2012 för mangogram. Det betyder flera tusen mangoträd till, dignande av vitaminrika frukter i hundratals indiska byar.

Planerad skola i Kongo
Tuff-medlemmarna Miza & Marcus Landström som i föreningen Elikia na Biso redan gjort fina insatser för barn i det fattiga och krigshärjade Kongo, planerar att bygga en skola för barn i 13 fattiga byar Den ska innehålla 6 klassrum, som används i två skift om dagen, så att den kan ge undervisning åt 300 elever. Tuffs insamling har på kort tid givit glädjande resultat så att 3 klassrum är redan finansierade och ett fjärde på god väg.

Stöd bygget av skolrum 4-6 !
Tuffs insamling för skolan i Kongo fortsätter. Vi försöker nu få pengar till tre klassrum till, så att hela skolan kan byggas enligt planerna. Vi kan stödja detta genom gåvor på Tuffs insamlings-konto pg 79 36 36 -2. Det har fördelen att varje krona oavkortat sänds till ändamålet, eftersom ingen i Tuff eller Radio Tuff är avlönad. Bättre att solidariskt visa praktisk antirasism än att förfasa sig över gamla seriealbum, typ Tintin.

Tuff aktivt mot kärnvapen
Det finns ett aktivt nätverk mot kärnvapen, som påminner oss om att det ännu är 20 000 kärn-vapen utplacerade i världen med förmåga att förinta allt mänskligt liv. Onsdag den 27 februari kl 18 ordnar de ett möte i ABF-huset i Stockholm (Se Tuff-kalendariet!). I fjol var Tuff värd för ett seminarium med företrädare för Svenska läkare mot kärnvapen. Från Tuff är Lena Sandin Kroos aktiv i nätverket.

Arkivgruppen jobbar hårt
Sedan något år sysslar en grupp i Tuff med att arkivera 46 års verksamhet. Margareta Svahn är sammankallande och den har ett veritabelt hästjobb, då föreningen varit så aktiv. Enbart Radio Tuff har hunnit med 1 334 program.

Maj Britt Theorins prispeng
Maj Britt Theorin är väl den svenska politiker, som mest intensivt verkat för en fredligare värld. I december inför sin 80-årsdag hördes hon i Radio Tuff. Den 21 januari mottog hon välförtjänt det svenska Martin Luther King-priset. I sitt tacktal slutade hon med orden:

"Drömmar behövs för att förändra världen. Och pengar behövs för att göra världen lite bättre. Därför kommer jag att skänka prissumman till Tyresö Ulands- och FredsFörenings stöd till ett projekt i distriktet Bilungu i Kongo-Kinshasa. till en skola för både pojkar och flickor och barn med särskilda behov."

Tuff aktivt på nätet
Tuff har en mycket omfattande hemsida, som uppdateras varje vecka och nu håller på att bli ännu bättre. Den finns på www.tuff.fred.se Radio Tuff hörs lokalt på 91,4 MHz men världs-vida på www.tyresoradion.se där man i fliken "Arkiv" också kan lyssna på tidigare program. Nu kan man i appar också lyssna eller ladda ner programmen. Massor av tuffa texter finns också på www.tuffsandin.blogspot.com .

Citatet

"Krig löser inga problem och alltså fortsätter de"
HENRIK TIKKANEN





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar