söndag, februari 10

ROSOR från RADIO TUFF (1334) 10-24/2 2013 till….


(Krönikan "Korståg mot 'folkmord' vägen till krig" i Radio Tuff 1334 fanns här på bloggen den 2 februari)

….till Tuff-aktivisten Ingrid Hellgren, som vid Tuffs styrelse- och planeringsmöte den 19/1 kokade god ärtsoppa och bakade välsmakande kaffebröd till alla deltagarna utan att ta ut ett öre för kostnaderna.

….till Maj Britt Theorin, tidigare bl a riksdagsledamot och nedrustnings-ambassadör, var den 21 januari välförtjänt mottagare av det svenska Martin Luther King-priset. I sitt tacktal sade hon: "Drömmar behövs för att förändra världen. Och pengar behövs för att göra världen lite bättre. Därför kommer jag att skänka prissumman till Tyresö Ulands- och FredsFörenings stöd till ett projekt i distriktet Bulungu i Kongo-Kinshasa till en skola för både flickor och pojkar och barn med särskilda behov."

….till Tuffs insamling för en skola bland fattiga byar i Kongo. Den ska bestå av sex klassrum och redan är Tuff tack vare solidariska människor på väg att skaffa pengar till fyra klassrum. Välkommen att delta i insamlingen genom insättning på Tuffs insamlingskonto pg 793636-2.

….till Tyska kyrkan i Malmö, som lät sin kollekt på uppåt tusen kronor gå till Tuffs stöd till skolprojektet i Kongo.

….till föreningen Syriensolidaritet, som har en annan syn på kriget i Syrien än den ensidiga rapporteringen i våra medier. De menar, att olika västmakter och reaktionära arabstater tränar, leder och beväpnar fundamentalistiska, delvis al-Qaidaanslutna islamister som spränger bilbomber, dödar dem som stöder regeringen eller har en annan tro". Och de skriver: "Israel bombade Syrien den 30 januari. Inget riksdagsparti har uttalat sig mot bombanfallet. Det innebär att de accepterar att ett land bombar ett annat i strid mot FN:s grundprinciper."

….till Gideon Levi, medarbetare i den israeliska tidningen Haaretz, som (3/2) på tal om Israels bombningar av Syrien skriver under rubriken "Israel gör det som behagar dem"

….till SvT:s dokumentär "Fem förstörda kameror" som (5/2) visar hur palestinier dödas och såras, när de demonstrerar mot den illegala mur som byggts genom deras by.

….till den Parisbaserade amerikanska journalisten Diana Johnstone, författare av bl a boken "Dårarnas korståg", som kritiserade Natos 72 dagars bombningar av Jugoslavien 1999. I Counterpunch (1/2 2013) kritiserar hon västmakternas ovana att starta anfallskrig med förevändningen att hindra folkmord. Detta, menar hon, är av "enormt värde för USA:s militär-industriella komplex och för dess utrikespolitik som söker en förevändning för militära interventioner, varhelst de vill. I praktiken kan det ge de dominerande makterna fritt spelrum att intervenera militärt i svagare länder för att stödja vilket som helst beväpnat uppror de favoriserar". En sammanfattning på svenska av hennes artikel finns på www.tuffsandin.blogspot.com  (2/2 2013)

….till det fullmatade Tuff-kalendariet som nu skickas ut till över 400 medlemmar. Bara under andra halvan av februari är det flera lockande evenemang: "Globaliseringens död och lokalsamhällets återkomst?" är ämnet för diskussionscaféet FilosoFika med Lennart Liedén som inledare måndag den 18 februari kl 19 i Tufflokalen, Myggdalsvägen 80. På lördag den 23 februari finns Tuff-aktivister vid bokbord i Tyresö centrum och onsdag den 27 februari kl 18 anordnar Nätverket för kärnvapennedrustning ett seminarium i ABF-huset. Mera om detta strax när nätverkets ordförande Leonore Wide intervjuas här i Radio Tuff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar