tisdag, februari 12

Succékanalen www.tyresoradion.se ångar på


På 91,4 MHz (lokalt) och på www.tyresoradion.se  (världsvida) hörs den frivilligt gjorda Tyresöradion. Varannan vecka kommer ett nytt Radio Tuff, Tyresö Ulands- och FredsFörenings sändningar, som gör skäl för sitt tuffa namn.

Fyra andra program läggs in varje vecka. Här nedan kommer korta sammanfattningar av de program som hörs nu. Tidigare program kan avlyssnas i fliken "Arkiv" på www.tyresoradion.se :

10/2-3/3:
20-åriga Teresa Nova och hennes mor Renata bor i Öringe. Teresa studerar till tandläkare, som hennes mor är. Teresas föräldrar kommer från Polen och Tjeckoslovakien, så det blir tal om dessa länder. Även Ingmar Bergman kommer med på ett hörn. Teresa komponerar och sjunger och vi får höra tre av hennes låtar.
18-åriga Felicia Envall studerar media på gymnasiet och nu intervjuar hon 24-åriga Olivia Trygg, som berättar hur det är att växa upp med en alkoholiserad far. Olivia jobbar i stiftelsen "Trygga barnen" som hjälper barn, ungdomar, föräldrar och anhöriga i familjer med beroendeproblematik.

Trollbäckenbon Pernilla Alm är engelsklärare och har just debuterat som författare med boken "Alltid du", som hon berättar om. Hon intervjuas om sin skolbakgrund, sin vistelse i USA, sina favoritförfattare men också om ett inbrott i sin bostad nyligen. Hon håller på med en ny bok, som hon väntar med att berätta om.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff (1334-35) innehåller "rosor”, tuffa krönikor och intervjuer om fred och internationell solidaritet. Medverkande: Åke Sandin, Monica Schelin och Hampus Eckerman med flera.

17/2-10/3:
Gunnel Agrell-Lundgren intervjuar Anna-Karin Lindeberg, som växte upp i Fårdala och nu är småbarnsmamma i Trollbäcken. Hon har jobbat i lyxkryssare på världshaven och i Sydafrika för Assa-Abloy. Har seglat sedan barndomen men också varit orienterare och skidåkare. Hon berättar om spännande upplevelser på land och i vatten.

Tyresöprofilerna Leif Bratt och Terje Engh diskuterar miljömedvetandet förr och nu, den aktuella termen "barnfattigdom", sina egna barndomsupplevelser, insamlingarna och deras höga "administrativa kostnader" med mera.

Effie Andersson och Heidi Åman är nästan klara civilingenjörer på KTH De bor i studenthuset på Söder och berättar hur det var att bo, äta och arbeta bland fattiga byar i Kongo och hur de lyckades fixa el i byns samlingssal. De betonar behovet av en skola i området. Insamling pågår.

Cecilia Hultberg är ung och omtyckt centrumledare för Newsec, som nu har hand om Tyresö centrum. Hon intervjuas om sin karriär, de olika butikerna och restaurangerna i centrum och om de frivilliga föreningarnas möjlighet att utnyttja torget. Hon nämner också olika evenemang som anordnas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar