fredag, februari 22

Notiser från Radio Tuffs man I San Francisco

En 15-årig flicka skjuts ihjäl, när hon promenerar genom en park med några vänner nära sitt hem i Chicago. Hon befann sig på fel plats vid fel tid, sägs det. Eller kanske hon togs för någon annan. Det vanliga. Enda anledningen till att jag och miljoner andra känner till henne, är att hon uppträdde med sin skolorkester på Obamas enorma firande av början på sin andra regeringsperiod den 20:e januari. Presidentens fru kommer att delta i begravningen.

I Los Angeles har en polisman förklarat krig mot resten av kåren, LAPD, (LA Police Department). Det originella med honom, Christofer Dorner, är att han INTE är en högerextremistisk galning, beväpnad till tänderna för att rädda landet från en FN-invasion eller en kommunistisk regering.

Nej, han är en svart polisofficer, som anklagar poliskåren och dess ledning för rasism, antisemitism, kronisk brutalitet mot stadens svarta och bruna invånare, korruption etc. Han har redan mördat en fd kollega och sårat två samt skjutit ihjäl två civila från polisfamiljer.

Polisjakten därnere är massiv, och jag läste att en bil liknande Dorners blivit pepprad med ett dussintal kulor bakifrån. Den visade sig innehålla två kvinnliga tidningsbud, som var ute på sin runda.

Fortsättning följer. Ha det så bra önskar
----------------------------------------------
Radio Tuffs man i San Francisco, Bengt Svensson
(Radio Tuff hörs på 91,4 MHz och på www.tyresoradion.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar