fredag, april 3

Vädjan till muslimska ledare

Nu senast blir man bedrövad över massmorden på ca 150 kenyanska studenter, de flesta kristna. Unga människor, som kunde ha hjälpt till att göra sitt ganska fattiga land bättre.

Bakom ogärningar står den extrema islamistiska gruppen al Shabab

Det var inte många dagar sedan ett tjogtal kristna i Pakistan dödades utanför sin kyrka. Ungefär samtidigt blev över 140 shiamuslimer utanför sin moské i Jemen dödade vid fredagsbönen.. I båda fallen var det sunnitiska extremister som var gärningsmän.

Exemplen på sådana massmord kan mångfaldigas. Men behöver inte ens räkna in det dödliga förtrycket från IS i Irak och Syrien.

ISLAMS LEDARE: HÖJ ERA RÖSTER!
Det finns ju många muslimska ledare, präster av olika slag, såsom ayatollor, imamer och mullor. De har en nu en väldig viktig uppgift: Att informera sina trosfränder att det inte är förenligt med deras religion att döda, särskilt inte helt oskyldiga människor.

De måste höja sina röster, framträda i medierna och säga vad många vanliga muslimer nu uttrycker: Att islam är en kärlekens och fredens religion. De borde klarare predika att mord i religionens namn är den värsta hädelsen.

Det skulle minska framtida dödande och vore mycket mera effektivt än att vi icke-muslimer förfasar oss. Det skulle också minska misstänksamheten mot muslimer och islamofobin.

Som religiöst obegåvad utgår jag hoppfullt ifrån att religionernas huvudbudskap är kärlek och respekt för medmänniskor och att det främsta budet är att inte dräpa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar