fredag, september 18

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1397) den 20/9 till....

….till              de företagsledare, t ex Daimlerchefen, som välkomnar de många som nu får en tillflykt i Tyskland. De påpekar att landet behöver folk som det fick på 50- och 60-talens invandring, som var så viktig för das Wirtschaftswunder, det ekonomiska tyska undret. Tyskland har en allt mer åldrande befolkning  och behöver nya människor. Detsamma gäller också Sverige. Det har påpekats att en tredjedel av flyktingarna är högutbildade. Det är alltså        mestadels ganska välbärgade på grund av att de flyende skörtas upp av många giriga smugglare. Det är alltså mestadels ganska välböne ett par veckor.a som kommer på grund av att de flyende  skörtas upp av många giriga smugglare.

….till              de många svenskar som vill hjälpa de många flyktingarna men som inte    alltid      vet vad som behöver göras.

….till              de många experter, såsom professorerna Noam Chomsky John                     Mearsheimer, Stephen Cohen med flera, som har en mer balanserad syn på         Ukrainakonflikten. De menar , att den nuvarande konflikten med Ryssland är framprovocerad, att USA brutit mot ingångna avtal om säkerhet och har expanderat Nato österut.

….till              fredsforskaren Jan Öberg, som chefat för Transnationella Stiftelsen för        Freds och Framtidsforskning i hela 30 år och som nu föreslår att man ska dra tillbaka Nato-trupper från sex östeuropeiska länder och återuppväcka den anda som rådde i slutet på 1990-talet med ömsesidiga relationer mellan Nato och Ryssland. Han menar också att man bör avstyra alla försök  m syftar till att införliva Ukraina i Nato, engagera FN:s fredsbevarande styrkor och upphöra med ekonomiska sanktioner, propaganda och demonisering. MIMAC, det militär-industriella-mediala-akademiska-komplexet ser Öberg som odemokratiskt och ”en cancer i mänsklighetens kropp” Han hörs om en stund i detta Radio Tuff
….till              Swedish Doctors for Human Rights med två professorer vid Karolinska Institutet i ledningen. De säger bland annat: Vanligt folk i samtliga europeiska länder inser de stora riskerna med Natos and EU:s militära expansion och tar detta på djupaste allvar. Ingen europé har något att vinna på att konflikten fortsätter. Den enda konstruktiva vägen är      förtroendeskapande samtal och en demilitarisering. I sådana diskussioner har ett neutralt Sverige, som inte vill sitta i USA:s famn betydligt större möjligheter att göra en trovärdig insats, än ett Sverige som söker medlemskap i Nato.”

….till              upphörandet av stridigheterna i östra Ukraina för nu har vapenvilan äntligen hållits åtminstone ett par tre veckor.

….till              en ny bok från Karneval förlag. Den heter ”Frontlinje Ukraina” och är        skriven av den brittiska professorn Richard Sakwa. ”Ett verk utan motstycke. Äntligen en balanserad bedömning av den ukrainska konflikten! Sakwa ger den hittills bästa analysen i bokform av händelserna i östra Ukraina” skriver den brittiska tidningen The Guardian. Och Daily Mails         recensent spär på berömmet: ”Jag rekommenderar den här boken till var och en som är det minsta intresserad av att skilja ut verkligheten ur den täta propagandadimma i vilken den för närvarande ligger insvept. Allmänt sett är boken ett intelligent, välunderbyggt och tankeväckande försök att förklara vår tids stora kris.” 
 (Om en stund kommenteras Sakwas bok av dess översättare Christer Lundgren)

….till              veteranen bland mellanösterns korrespondenter engelsmannen Robert      Fisk som bland annat säger: Att USA samarbetar med terrorister i Syrien som al-Nusra är faktiskt ingen konspirationsteori . Både historien och underrättelserapporter visar detta.” Han kallar dessa syriska rebeller för bödlar som skär halsen av folk samtidigt som de ställer in sig hos USA genom att låtsas vara emot ISIS”

….till                     Englands nye Labourledare Jeremy Corbyn, som verkar vara en                fredbefrämjare genom att rikta kritik både mot landets kärnvapenbärande Trident-ubåtar och mot Nato.

….till              Jan Guillou, som i Aftonbladet (16/9)  skriver med många otäcka bilder under rubriken ”Tyskland uppfann inte folkmordet” med underrubriken ”Britter och belgare rangordnade raser innan Tyskland existerade”. Han citerar Sven Lindqvist som i boken ”Utrota varenda jävel” skrev: ”Vi vill att  folkmorden började och slutade med nazismen. Det är lugnats så.” Detta kommenteras av Guillou: ”Kanske är det lugnats. Men absolut inte sant”.

….till              nästa Tuff-möte, som äger rum onsdag den 7 oktober kl 19 i Tuff-lokalen,   Myggdalsvägen 80. Det handlar om de allt högljuddare kraven på att Sverige går med i Nato. Inledare är Staffan Ekbom som säger nej till Nato.   Fika, gemyt och debattglädje ingår som vanligt

(Radio Tuff hörs på 91,4 MHz och på webben:  www.tyresoradion.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar