lördag, mars 9

Hampus Eckerman: Zombies, rosa kalsonger, Iran mm

På Radio Tuff talar brukar vi tala om krig och våld, om flyktingar och fattigdom. Men den här gången vill vi varna för människosläktets överlevnad. Och särskilt vill vi varna dem som befinner sig runt Västerås.

Vad det handlar om? Jo, förstås den stundande zombie-apocalypsen. Då de odöda sprider sig över världen. I Västerås Hovdestalunds-krematorium hittades nyligen en ruta som krossats. Inifrån. När rutor krossas inifrån krematorier har vi ingen aning om vad som kan ha rymt och nu springer runt på gatorna, så var försiktiga. Kom ihåg att ni hörde det först på Radio TUFF.

Storbritannien har kommit med glada nyheter. 2019, bara 74 år efter 2:a världskrigets slut, ska de sista brittiska soldaterna lämna Tyskland. Fortfarande är 20 000 av dem stationerade där. Tro inte att det innebär att vi litar på tyskar. Nej, amerikanerna håller fortfarande vakt om det skulle vara så att även Hitler skulle krypa upp från sin grav. Här tas inga risker.

Kanada har på senaste tiden börjat leka "omvända världen". Dess utrikesminister John Baird förklarade nyligen för palestinierna att om de försökte dra Israel inför Internationella Brottmålsdomstolen så skulle de drabbas av konsekvenser. Ja, det är alltså inte krigsförbrytare som ska straffas utan de som vill stoppa krigsförbrytelser. En intressant tolkning av kanadensarna.

Samtidigt har Hans Blix förkunnat att det inte finns några tecken alls på att Iran skulle ha ett kärnvapenprogram och att Iran på intet sätt har brutit mot något ickespridningsavtal. Det stora problemet, enligt Blix, är att det internationella avtalet bygger på att de länder som har kärnvapen också ska avveckla dem. Det har inte hänt säger han.

En Sheriff i Arizona har hittat på ett hemskt och grymt straff för de manliga fångarna. De tvingas ha på sig rosa kalsonger. Straffet är så fasansfullt och diaboliskt att det nu debatteras om att det strider mot författningen. "Oförklarat och oförsvarat verkar klädseln i rosa vara ett straff utan lagliga motiv", säger domaren John Noonan. År 2001 dog en mentalt handikappad man bara några veckor efter att vakter tvingat på honom de rosa kalsongerna. Det är förstås inte det att man spärrar in mentalt handikappade som är problemet utan färgen på deras kalsonger.

Vita Huset har dock gett oss ett kraftfullt besked. De har noterat att många personer som sett Stjärnornas Krig-filmerna också börjat undra när det ska byggas en ny Dödsstjärna, det stora vapen som används i filmerna. Vita Huset har skickat ut ett svar där de säger att ett sådant vapen inte kommer byggas. Dels skulle vapnet kosta $850,000,000,000,000,000 och därmed se till att öka statsskulden dramatiskt i en tid av kris. Dessutom menar man att regeringen inte ställer sig bakom möjligheten att kunna spränga planeter i luften. Så nu kan vi känna oss lättade en stund.
-----------------------------------------------
HAMPUS ECKERMAN i Radio Tuff nr 1336 (Hörs på 91,4 MHz och på www.tyresoradion.se  )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar