fredag, maj 8

ROSOR från RADIO TUFF (nr1236) 09-05-10 till....

....till ledarskribenten i Dagens Nyheter Håkan Boström, som (2/5) bland annat skriver: ”Det måste gå att kritisera islam utan att bli kritiserad som rasist. På samma sätt som det måste gå att kritisera Israel utan att bli anklagad för antisemitism”

....till ABF:s tidning Fönstret (nr 2 / 2009), som citerar Mahatma Gandhi, som om den gamla ödesdigra vedergällningsprincipen sa: ”Öga för öga gör hela världen blind”. Och i ekonomiska kriser är Gandhis ord ännu mycket aktuella: ”Jorden har tillräckligt för allas behov men inte för allas girighet”, ett citat som låter ännu bättre på engelska: ”Earth has enough for Everybod’s need but not enough for Anybody’s greed”

....till Stockholmskännaren Finn Afzelius, som i ett e-brev tycker att rosorna i Radio Tuff, som vi delar ut är välförtjänta. Han berättar att han var i USA, när Obama blev vald och vilken lättnad det var för liberala demokrater, som känt sig förnedrade under Bush’ tid som president. Finn tycker att vi ska ge Barrack Obama rosor för att ”han har brännmärkt oanständigt höga bonusar och därvid använt ordet girighet vilket gett avtryck i hela världen, han har sagt att han skall lyssna inte diktera, han har påbjudit stängningen av Guantanamo, han har brännmärkt tortyr och även sagt att ansvariga kan ställas inför domstol, han har lättat på restriktioner mot Kuba, han har fört samtal med Venezuelas socialistiske president Chavez och han har genast sett till att stamcellsforskning får bedrivas vilket på sikt kommer att lyckliggöra tusentals människor”

....till spexaren och Monte Python-medlemmen Terry Jones, vars senaste bok på Karneval förlag hade titeln ”Terry Jones’ krig mot kriget mot terrorismen”. I The Guardian skriver han nu under rubriken ”Frisläpp torterarna -- och våldtäktsmännen också!” Han låtsas att han är livstidfånge på USA:s största fängelse Cook County Jail. Med häftig ironi kommenterar han diskussionen i USA om tortyren på Guantanamo, Obamas avslöjanden men ovilja att döma torterarna och förre vicepresidenten Cheneys invändningar att tortyren haft goda resultat. Terry Jones skriver: ”Jag kan inte nog tala om hur uppmuntrade jag och mina sadistiska medfångar här på Cook County är över Cheneys försvar av tortyrmetoderna.”

....till irländskan Mairead Maguire, som fick Nobels fredspris 1976 för sitt fredsarbete mot våldet på Nordirland. Vid en presskonferens i Jerusalem kritiserade hon Israels policy att riva ett 90-tal palestinska bostäder i det annekterade östra Jerusalem. Hon betecknade det som etnisk rensning och förklarade bland annat: "Den israeliska regeringens policy strider mot internationell lag, mot mänskliga rättigheter, mot värdigheten hos det palestinska folket".

....till den israeliska ickevåldsorganisationen New Profile, som för ett par veckor sedan fick besök av polisen, som beslagtog datorer och tog in medlemmar till förhör. Det motiverades med att de uppmuntrar vapenvägran, men själva menar de att de helt lagligt stödjer vapenvägrare moraliskt och juridiskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar