lördag, maj 23

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1238) 09-05-24 till....

....till TV-Aktuellts USA-korrespondent, som talade om en osannolik tajming, när han (21/5) rapporterade om att den stora USA-nyheten den dagen var gripandet av fyra misstänkta terrorister, just innan president Obama skulle hålla sitt med spänning emotsedda tal om den eventuella stängningen av Guantanamo.

....till Svenska Freds, världens äldsta nu existerande fredsorganisation, som för en vecka sedan hade sin 126:e (!) årskongress, den här gången i Nässjö. Där återvaldes Anna Ek som ordförande, E Holger Erikssons guldnål med det brutna geväret gick välförtjänt till ordföranden i Svenska Freds Ulricehamn, Börje Andersson, nominerad av TUFF. Eldh-Ekblads pris delades ut till journalisten och författaren Elin Jönsson. I motiveringen hette det bland annat: ”Genom sina rapporter från Ryssland, Tjetjenien och i sin senaste bok från Uzbekistan ’Konsten att dölja en massaker’ visar Elin Jönsson hur stormaktspolitik och förtryckande regimer försätter fred, mänskliga rättigheter och demokrati ur spel för att främja sina egna intressen.”

....till fotfolket i Svenska Freds, som vid kongressen röstade ner ledningens förslag att i idéprogrammet införa att militära insatser i vissa fall var befogade.

....till Anna-Kari Gudmundson i Svenska Freds Luleå, som startat en namninsamling i protest mot den Natoövning som sker i Norrbotten 8-16 juni. Hon skriver: ”Det är första gången det sker en ensidigt Natoledd övning i ett icke-Natoland. Övningen innebär att Sverige ger upp kontrollen och lägger över makten på Nato. Nato bygger på kärnvapen-avskräckning. Sverige medverkar på detta sätt till ökad spänning mellan länder och upptrappning i området. Det är ett steg i fel riktning att gå med i spelet kring militär upprustning.”

...till Kumla skola i Tyresö, som den 13 maj verkligen bevisade att TUFFs pris i år till skolan för ”berömvärt lokalt solidaritetsarbete” var mycket välförtjänt. Hittills har man räknat in 80 600 kr från dagsverket, ett nytt rekord. Halva summan används för Tuff-projekten i Indien, resten för projekt bland barn i Zambia.

....till vår indiske partner Bhikhu Vyas, som redan gratulerat Kumla skola för deras ”fantastiska lärare som genom sin pedagogiska begåvning kunde inspirera eleverna till ett sådant underbart resultat”

....till berömvärt aktiva Tuff-medlemmar: Bitte Isacsson i Tyresö, som samlat namn mot kärnvapen och Marianne Stieger i Malmö, som säljer Tuffs mangogram, den perfekta presenten, som finns i tre varianter: 1) För att gratulera, 2) I stället för blommor, 3) Till minne av. Målet är att 10000 mangoträd i år skall kunna planteras i indiska Dharampurs fattiga byar. Det skulle innebära att 100 000 mangoträd i slutet av året skulle finnas där.

....till alla kloka och solidariska människor som uppmuntrar oss aktivister genom att använda Tuffs plusgiro, 16 01 37 -6, dels för att bli medlemmar (200 kr för enskild, 80 kr för familjemedlem), dels för att lämna gåvor, så att vi kan fortsätta att betala sändningsavgifter för Radio Tuff och hyran för Tuff-lokalen.

....till de läckra kort, som barn i Tuff-stödda indiska skolor har ritat. De finns att köpa för 10 kr styck, men Tuff ger mängdrabatt: Tre kort för 20 kr, tio kort för 50 kr, inklusive kuvert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar