fredag, maj 25

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1134) 07-05-27 till....

....till Dagens Nyheters Per Mortensen, som i fredags (25/5) skriver under rubriken ”Tuff står för solidariteten i Tyresö” med bild av Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl med anledning av att hon får priset för ”lokalt freds- och solidaritetsarbete” . Artikeln inleds:

”Sylvia Ljungdahl hjälper utsatta kvinnor i hemkommunen, vill lindra fattigdomen i Indien och göra tillvaron dräglig för folket i forna Jugoslavien”

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som ägnar nästan en hel sida åt Tyresöradion. Om Radio Tuff kan man läsa:

"Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff tuffar vidare söndagar kl 17-18 med repris tisdagar kl 18-19. Dit har Hampus Eckerman redan ett 30-tal gånger rapporterat från 16 olika länder, från San Francisco sänder Bengt Svensson sina krönikor, från Skåne rapporterar förra Öringebon Marianne Stieger, från Indien Bhikhu Vyas och varje vecka hörs programledaren Åke Sandins krönikor. Mera om Radio Tuff finns på www.tuff.fred.se "

På annat ställe i tidningen lyder rubriken: ”Sylvia Ljungdahl får ’Åkes pris’ för berömvärt freds- och solidaritetsarbete” Hon mottager priset på 7000 kr vid Svenska Freds’ årskongress i Malmö nu under pingsten.

....till the Sydney Peace Foundation som enhälligt beslutat att ge sitt fredspris för 2007 till Hans Blix. Det motiveras bland annat med ”hans principfasta och modiga opposition mot dem som planerade Irakkriget”. Det påpekas också att Blix betecknat detta krig som illegalt.

....till professor Lars Ingelstam, som på Dagens Nyheters insändarsida i tisdags (22/5) skriver under rubriken ”Varför tiger Reinfeldt om kärnvapen?”. Ingelstam är aktiv i ”Forskare och ingenjörer mot kärnvapen” och påpekar att USA bryter mot icke-spridningsavtalets både anda och bokstav från 1970 genom att utvidga sitt innehav. Då är det lite hycklande att begära av andra att hålla igen. Han citerar den populäre presidentkandidaten Barrack Obama, som inte skräder orden:

”Det är USA som värst och mest bryter mot icke-spridningsavtalet”

....till Svenska Freds’ generalsekreterare Ola Mattsson, som på Ekot i SR (23/5) ansåg det ”dåligt och upprörande” att regeringen inte skickat någon svensk till den internationella konferensen i Peru om klustervapen. Ola påminde om att riksdagspartierna nyligen enats om att Sverige skall vara pådrivande i försöken att förbjuda dessa otäcka vapen.

....till Kristna Fredsrörelsen som i sitt e-brev (21/5) påpekar, att Sverige numera är det land i Europa som mest aktivt driver på för att använda biståndspengar till militär. Det skulle t ex kunna betyda att man tar medel, som är öronmärkta för fattigdomsbekämpning, till att täcka kostnader för reformering av utvecklingsländers militär samt för att betala för militära s k fredsbevarande insatser. Kristna Freds vill ha en motsatt utveckling, alltså mindre resurser till militären och mera för fattigdomsbekämpning (Se också http://www.krf.se/ )

....till förre amerikanske presidenten Jimmy Carter, som inte skräder orden om den avgående premiärministern Tony Blair. Enligt The Independent (19/5) menar Carter att Blairs uppslutning på USA:s sida har varit ”en stor tragedi för världen”, ja han betecknar rentav Blairs hållning som underdånig och avskyvärd.

....till journalisten och författaren av boken ”Ubåtsvalsen”, Ingemar Myhrberg, som på Tyresöradions ena –och numera uppfräschade—hemsida under rubriken ”Sagt om 91,4” på http://www.tyresoradion.se/ säger till Åke Sandin:

"Du borde ha en egen riksradiokanal. Radio Tuff är alldeles för bra för att bara ligga och tuta på 91,4"

....till lokaltidningen Mitt i Tyresö, som på sin kultursida (22/5) har en artikel med foto om att Radio Tuff hörts varenda vecka i 22 år. Där finns också ett citat från Radio Tuff om Robert Fisk, här kallad Frisk.

....till fredsaktivisten i Uppsala, Roni Doumit, som om sitt gamla hemland Libanon hävdar att det är viktigt att genomföra FN-resolutionen nr 1559, att libaneserna måste slå vakt om cederrevolutionen, styra sig själva, och att olika libanesiska fraktioner måste ena sig mot terrorismen. Senare i dagens Radio Tuff hörs en annan ex-libanes, Khaled Assaad, som växte upp i det nu så tragiskt aktuella palestinska flyktinglägret Nahr-el- Bared

....till Robert Aschberg, som i Aftonbladet (19/5) skriver om att ”nån jävel känner sig alltid kränkt”. Det är en mycket rolig, träffsäker och ironisk text med många dråpliga exempel på alla oss ”kränkta”. Aschberg sammanfattar: ”Att känna sig kränkt är en ny folkrörelse, snart större än körsång, sportfiske och golfRonneby.” Han menar att yttrandefriheten begränsas, för snart får man inte skämta om någonting utan att någon känner sig kränkt.

...till Tuffs loppmarknad nu på lördag den 2 juni på ängen nedanför Coop och rulltrappan vid Tyresö Centrum. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat men hyran för Tuff-lokalen kostar mycket liksom papper, porto, telefon med mera. Så kom och fynda och stärk Tuffs ekonomi. Eller sätt in en gåva på Tuffs pg 16 01 37 -6
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar