fredag, december 25

Den tuffa men positiva radion

ROSOR från RADIO TUFF (1404) 27/12  2015 till….
….till    riksdagsmannen Mathias Tegnér som i decembernumret av Tyresö Nyheter skriver om ett program om minnesmärken. Någon föreslog att det borde finnas något minnesmärke  över de soldater som dödats av svenska vapen på grund av den idoga svenska vapenexporten. På tal om detta skriver Mathias:
”Med tanke på hur starka Tyresö Ulands- och Fredsförening (TUFF) har varit genom åren skulle det till och med kunna vara lämpligt att uppföra ett minnesmonument i Tyresö över dem som ’dödats av svenska vapen’ i just Tyresö som heder åt TUFF:s fredsarbete genom åren, men också för att minnas effekterna av svensk vapenexport genom åren”

….till    Aftonbladets Wolfgang Hansson som (16/12) skriver under rubriken ”Mer än bomber behövs för att besegra IS”. Han menar på tal om den svenska insatsen mot IS att det är inte givet att JAS-plan skulle göra så mycket nytta i Syrien och skriver: ”En  fråga är hur stor nytta Jas-planen egentligen skulle kunna göra i Syrien. Redan i dag bombar USA, Frankrike, Storbritannien, Ryssland med flera mål i IS-kontrollerade områden. Snart får piloterna ta kölapp…… Regeringens främsta argument för att inte bidra med spaningsflyg i form av ett antal Jas Gripen är att omvärldens krig i Syrien förs i en folkrättslig gråzon. Den enda nation som bombar i Syrien på laglig grund är Ryssland som fått en begäran från Syriens regering.”

….till    Jan Guillou, som (14/12) skriver under rubrikenKriget  mot  terrorn är ett större hot mot oss än själva terrorismen”.  Han påpekar, att när George W Bush  2001 förklarade krig  mot  terrorismen fanns det ingen terrorism i Irak/Syrien, men nu utgör de länderna basen för det  allra största terroristhotet, nämligen IS.  Han ironiserar över västs ” krig i Mellanöstern:                                ”Usama bin Ladin måtte, om han nu befinner sig i paradiset med 72 oskulder, skratta sig fördärvad åt vår självmordspolitik. För inte kan han väl ­någonsin ha föreställt sig att kriget mot demokratin gick att vinna med hjälp av våra egna politiker och säkerhets­poliser.”

….till    den amerikanske presidentkandidaten, senatorn Ted Cruz, som ägnar sig åt självkritik när han säger: ”Vi har upplevt ett stående misstag i vår utrikespolitik från både demokratiskt och republikanskt håll. Vi har varit inblandade i störtande av regeringar i Mellanöstern och det slutar med att det gynnat de onda grabbarna.” Han anser att den amerikanska interventionen sedan starten av Irakkriget har lett från den ena katastrofen till en annan och han ställer själv frågan: ”Var världen faktiskt bättre när Muammar Gaddafi och Saddam Hussein var vid makten och när Assad inte slogs för sitt liv i Syrien?” Hans eget svar är JA.

….till    den amerikanske journalisten Ben Spann, som bekräftar Ted Cruz’ uppfattning om den misslyckade västliga politiken genom att jämföra antalet självmordsbombningar före och efter anfallet på Irak 2003. Beträffande självmordsattacker har han funnit om Irak: Ingen självmordsattack före 2003. Men 1892 stycken sedan invasionen 2003. I Irak fanns 2003 1,5 miljoner kristna, de flesta har flytt eller dödats av IS. Afghanistan: Där dödades bara i fjol 2643 civila, den högsta siffran sedan FN har. Pakistan: Under de 14 åren före 11 september 2001 var det en enda självmordsattack, under de 14 åren därefter 486 självmordsdåd. Under de senaste 14 åren har Somalia drabbats av 88 självmordsbombare, Jemen av 85 stycken, Libyen av 29, Nigeria av 91 och Syrien av 165 självmordsbombare. Under samma tid har USA satsat den enorma summan av 6000 biljoner dollar (ca 50 000 biljoner kr) på sitt ”krig mot terrorismen.
Slutsatsen är att ”kriget mot terrorn” verkar ha frambragt mer krig och terror .

….till    de nya ansträngningarna från ett enigt säkerhetsråd i FN att skapa fred i Syrien efter ett nästan femårigt blodbad där. Vapenvila ska påbörjas, förhandlingar ska inledas mellan regimen och den splittrade oppositionen, val till parlamentet ska ske om ungefär 18 månader och en samlingsregering bildas. Må det fungera!

….till    Amnesty International som flitigt citeras i svenska och andra västliga medier. Det är när man varnar för att ryska bombningar drabbar också civila i Syrien. De amerikanska bombningarna som pågått mycket längre, över ett år, måste ha kostat ännu fler civila livet. Men det tiger medierna om. När de någon gång rapporterar om civila dödsoffer för amerikanskt flyg brukar det kallas collateral damage, fritt översatt: skadliga bieffekter.


….till    de solidariska människor som använt TUFFs julmangogram som julhälsning. Sammanlagt har 1300 mangoträd finansieras i fattiga indiska byar utöver de 125 000 träd som redan finns planterade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar