lördag, november 22

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1212) 08-11-23 till....

....till tidningen Mitt i Tyresös John Jenkins som på kultursidan (18/11) skriver om Johan Romins bok ”Desertören och Vietnamkriget”. Han påpekar också att det var Tuffs insatser som gjorde att så många unga amerikanska krigsvägrare hamnade i Tyresö. Boken –bra julklapp!! - finns att köpa av Tuff.

....till Svenska Dagbladet, som (17/11) låter Carl-Johan Gardell positivt recensera Johan Romins bok om desertören Terry Whitmore. Gardell skriver bland annat: ”Enligt Whitmore, och ett antal andra vittnen, betydde en’search and destroy’-order att en hel by skulle utplånas. Människor och djur skulle dödas. När allt liv var utsläckt skulle byn brännas ner. ”Vet du, det där hände varenda dag i Vietnam”, säger en amerikansk krigsveteran till Romin. ’Sen, när vi hade dödat dom, då räknade vi dom som VC (vietcong)’.”

....till Finningeskolan i Strängnäs, som vid sin ”Indiendag” samlade in 42 600 kr till de utmärkta projekten i indiska Dharampurs små fattiga byar. Senare i denna veckas Radio Tuff hör vi läraren Kari Sundell berätta om solidaritetsarbetet vid skolan.

....till den svenska regeringen som nu beslutat att förbjuda de lömska klustervapnen, alltså också den svensktillverkade Bombkapsel 90. Svenska Freds ordförande Anna Ek berömmer regeringen men framhåller att beslutet borde ha kommit långt tidigare.

....till journalisten Tore Persson, som kommer att rapportera till Radio Tuff från Israel/Palestina. Redan på 70-talet gjorde han åt Tuff en jättefin utställning om Indien. Dess namn var ”Det gäller dig också....”

....till Tuffs partner i Belgrad, Lina Vuskovic, som nu från Tuff erhållit 7000 kr. De ska användas till mediciner men också till julklappar åt fattiga gamla.

....till Eva på Björkbacken i Tyresö, som löst sina julklappsproblem på ett både smart och solidariskt sätt. Hon har av Tuff köpt mangogram till sina släktingar. Tack vare Eva blir det nu flera hundra nya mangoträd bland Tuff-projekten i Indien. En annan fin present från Tuff är det smycke av silver som föreställer fredssymbolen i ett hjärta.

....till Lennart och Åsne Liedén, som (18/11) på ett mycket intresseväckande sätt inledde en diskussion om ”katastrofkapitalismen” i Tuffs samtalscafé Filosofika. Tuff-lokalen var knökfull av människor.

....till de tuff-aktivister som nu på lördag (29 nov) finns vid Tuffs bokbord i Tyresö centrum. Där kan man köpa mangogram och fredssmycken, hämta tuff-information med mera.

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som ger stor plats åt radion med programtablåer och tre foton. Den uppmanar läsarna att ansluta sig till ”Tyresöradions vänner”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar