söndag, november 16

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1211) 08-11-16 till....

....till Stefan Lindgrens Ryska Posten, som påpekar att OSSE-observatörerna dragit slutsatsen, att den georgiska versionen av femdagarskriget härom månaden är ohållbar. Kriget inleddes genom ihållande georgisk beskjutning av civila mål i Sydossetiens huvudstad Tschinvali. Ryska Posten påminner också om ett ryskt ordspråk, som kan vara till tröst för många under finanskris och lågkonjunktur: ”Håll inte taget om hundra rubel, men håll taget om hundra vänner!”

....till alla dem som tisdag den 11 september på olika platser i Europa uppmärksammade 90-årsminnet av första världskrigets slut. De hedrade de ca 20 miljoner unga män, gräddan av Europas ungdom, som dog. Kanske borde någon ha påpekat att de inte bara dog utan också massdödade.

....till Svenska Dagbladet, som (31/10) i den inflammerade diskussionen om SvT:s Halal-TV låter Dilsa Demirbag-Sten skriva: ”Det finns många möjligheter för public service att inom ramen för god journalistik lyfta fram mångfalden som präglar den muslimska delen av befolkningen utan att reducera denna grupp till djupt troende, beslöjade, homofobiska nykterister som anser att kvinnor ska vara oskulder fram till äktenskapet och förordar stening vid otrohet.”

....till fredsforskaren Jan Öberg och amerikansk-svensken Al Burke, som tagit initiativet till ett folkligt upprop med rubriken ”Stoppa smyganslutningen till Nato!” De skriver bland annat: ”Sverige har dragits allt djupare in i NATO som domineras av USA och som, i enlighet med supermaktens doktrin, hävdar rätten till första bruk av kärnvapen. Denna fördjupning har skett tvärtemot folkopinionen. Enligt SOM-institutets senaste mätning 2007 var 44 procent emot och bara 19 procent för NATO-medlemskap; och med några små variationer, så har det sett ut sedan SOM 1994 började studera frågan.”

....till Fredsrörelsen på Orust, som fortsätter att vara glädjande aktiv, nu den 26 november med ett möte i ämnet ”EN FREDSKULTUR FÖR HELA VÄRLDEN - är den möjlig?” Det är den senaste bekräftelsen på att valet för några år sedan av Tuffs pris för ”berömvärt lokalt freds- och solidaritetsarbete” till Orust-aktivisterna Erni och Ola Friholt var synnerligen välförtjänt.

....till Tuff-styrelsen med Sylvia Ljungdahl i spetsen, som träffades i onsdags (12/11) och bland annat beslöt att på nytt bidra med 5000 kr till nödlidande och krigsdrabbade i Afghanistan. Senare i denna veckas Radio Tuff berättar Ulla Carina Sellergren om hur väl pengarna använts i det land, ”dit Gud bara kommer för att gråta” för att citera en boktitel.

....till kommande Tuff-arrangemang: Redan tisdag den 18 november kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80, är det dags för nästa träff i diskussionscaféet Filosofika. Lennart och Åsne Liedén inleder i det aktuella ämnet ”katastrofkapitalismens genombrott” med utgångspunkt från Naomi Kleins bok ”Chockdoktrinen”. Och lördag den 29 november finns Tuff-aktivister i Tyresö centrum, då man bland annat kan köpa mangogram, faktiskt en jättefin julklapp.

....till de många solidariska människor som i gåvor till Tuffs plusgiro 16 01 37 -6 hittills i år bidragit med över 11 000 kr. De behövs, eftersom föreningen är helt utan offentliga bidrag. Visserligen sker allt arbete i Tuff och Radio Tuff oavlönat men hyra för Tuff-lokalen kostar liksom sändningsavgifter för Radio Tuff med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar