fredag, augusti 15

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1198) 08-08-17 till....

....till dem som ännu verkar i den gamla stolta demokratiska folkrörelsetraditionen. Här tänker vi på Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) som lördag den 16 augusti hade sitt styrelsemöte för planering av kommande verksamhet. Nästa arrangemang –förutom Radio Tuff förstås-- blir det populära samtalscaféet Filosofika, som tisdag den 26 augusti diskuterar ämnet ”Människan lever icke av bröd allena”

....till Radio Tuff, som den 31 augusti har sin sändning nr 1200. Det innebär att denna radio har hörts varenda vecka sedan 1985, säkert ett rekord för frivilligt gjord radio. Det planeras ett blygsamt firande genom en träff på restaurangen Lucky House i Tyresö Centrum från kl 18 söndagen den 31 augusti. De som vill vara med bör meddela sig till Monica Schelin, tel 712 2581 eller på e-post till ake.sandin@tyresoradion.se Kommentarer mottages också tacksamt. På http://www.tyresoradion.se/ finns redan i fliken ”Sagt om 91,4” flera hundra lyssnaromdömen om radion, bl a om Radio Tuff.

....till Kyrkans Tidning (12/8), där Lars Hillås skriver att fem kristna fredsaktivister (”ickevåldsverkare”) nu ställts inför rätta. De åtalas för att olovligt ha tagit sig in på Saab Microwaves område och där planterat fikonträd och vinstockar. Senare sabbade de också en kupol till en radar. De förklarar: ”Det handlar bland annat om eldledningssystemet Arthur, som Saab Microwaves sålt till Storbritannien som sedan använt det i Irakkriget. Därmed menar vi att Saab Microwaves är delaktigt i folkrättsbrott”.

....till två som skriver sakligt om kriget i Sydossetien och Georgien, dels statsvetaren Hedvig Lohm i Sydsvenskan (12/8), dels Uppsalaforskaren Tomislav Dulic i Aftonbladet (13/8) . Lohm citeras i denna veckas krönika om en stund.

....till Sveriges Radios sommarprogram som (8/8) släppte fram förre sovjetiske spionöversten Boris Grigorjev. Han var med i Karlskrona under kalabaliken efter den sovjetiska ubåten U 137:s grundstötning i Gåsefjärden 1981. Han gillar Sverige men på tal om den alarmistiska ensidigheten den gången påpekar han brister i till och med den svenska yttrandefriheten. De som tvivlade på den gängse bilden stämplades närmast som landsförrädare, minns han. Ändå är det dessa som alltmer har fått rätt.

....till Tuff-bladet (aug-sept) som tillsammans med Tuff-kalendariet skickas ut till alla medlemmar den här veckan. Det innehåller tretton informativa notiser. Tuff-bladet i sin helhet kommer snart in på http://www.tuff.fred.se/ bland tidigare blad av samma slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar