fredag, augusti 8

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1197) 08-08-10 till....

....till professorerna Henning Rohde och Gunnar Westberg, som på en helsida (DN 6/8) på Hiroshimadagen varnar för kärnvapnen. De påminner om det faktum att både Pakistan och Indien har kärnvapen och anser att även ett regionalt kärnvapenkrig kan få ödesdigra konsekvenser för hela vår värld. De skriver: ”De framtida relationerna mellan Indien och Pakistan är svårbedömda, bland annat på grund av den instabila situationen i Pakistan. Risken för ett kärnvapenkrig i detta område är större än någon annanstans i världen”. De kritiserar utrikesminister Carl Bildt för att inte ha tagit några initiativ till den livsnödvändiga kärnvapennedrustningen.

....till dem som kallar sig MiracleUF och som skickat 4 020 kr till Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 – 2., uppenbarligen för en brunn i indiska Dharampur. UF står antagligen för Ung Företagsamhet vid något gymnasium men vi vill gärna komma i kontakt med gruppen.

....till den norske fredsforskaren Jörgen Johansen som i Sydsvenska Dagbladet (24/7) skriver under rubriken ”Olika inför lagen. Segrarnas dubbelmoral hindrar verklig rättvisa från att skipas” Han utgår från gripandet av Radovan Karadzic och gör en historisk jämförelse med Nürnbergrättegångarna, vilkas statuter under tecknades av segermakterna den 8 augusti 1945. Johansen skriver: ”Mellan bombningarna av Nagasaki och Hiroshima skrev man alltså under dokumentet som skulle användas för att döma tyskarna för brott mot mänskligheten, krigsbrott och brott mot freden. I paragraf 1 stod det att enbart representanter för axelmakterna kunde ställas inför rätta. De medvetna och massiva bombningarna av civila tyskar och atombombernas massmord i Japan skulle således inte kunna åtalas. Nyheterna från Belgrad visar att samma principer gäller nu som vid slutet av andra världskriget. Västvärlden står över lagen. När Nato bombade Serbien 1999 var det ett klart brott, inte bara mot Natos stadgar utan även mot FN-stadgan. Den specialdomstol som upprättades för att hantera brott begångna i forna Jugoslavien, vägrade det året att behandla anmälan som gjordes av en grupp advokater och folkrättsexperter. Nato låg utanför domstolens jurisdiktion, var förklaringen.”

....till chefredaktören för tidskriften Minaret, Mohamed Omar, som (4/8 i SvD??) skriver under rubriken ”Psykologisk krigföring mot Iran” Han menar att den nuvarande propagandan mot Iran har kusliga likheter med upptakten till invasionen av Irak. Hökarna i Washington ljög om massförstörelsevapen och vilseledde världsopinionen. Iran har sin fulla rätt att utveckla kärnenergi och det finns inga bevis för att landet tillverkar kärnvapen, menar han och skriver: ”Hökarna i Washington menade att Saddam hade massförstörelsevapen och planerade att skaffa fler. Nu vet vi att alltihop var lögn. George Bush, Collin Powell och Dick Cheney bedrog medvetet världssamfundet. Idag försöker samma neokonservativa klick övertyga den amerikanska opinionen om att Iran planerar att bygga kärnvapen. Trots att det enligt Internationella atomenergiorganet (IAEA) inte finns några som helst bevis för att så är fallet. (....) Det citat som brukar tillskrivas presidenten Ahmedinejad om att ’utplåna Israel från kartan’ var en felaktig översättning.”

....till den brittiska tidningen the Guardian som Hiroshimadagen (6/8) publicerar en artikel av John Pilger under rubriken ”Lögnerna om Hiroshima lever vidare”. Han menar att den mest seglivade lögnen är att atombomben fälldes för att få slut på kriget och rädda liv. Pilger påpekar att regeringarna i Washington och London har förklarat att de är beredda att göra ”förebyggande attacker mot kärnvapenlösa stater”. Pilger varnar: ”För varje minut fram till midnatt mot ett nukleärt Harmageddon blir de rättfärdigande lögnerna allt mer hårresande. Iran framställs nu som hotet”

....till de tuff-aktivister, som lördag den 9 augusti (Nagasakidagen) fanns vid bokbord i Tyresö centrum och bland annat delade ut informationsblad om kärnvapenhotet. På lördag den 16 augusti kl 9.30 samlas styrelsen för att planera höstens verksamhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar