fredag, augusti 8

EN HIROSHIMAFLICKAS BÖN

(På Hiroshimadagen den 6 augusti fick vi i Tuff följande text från våra gandhianska partners i Indien):

Min pappas faster dog för två år sedan. Konstigt nog var det mera lättnad än sorg i min familj vid hennes död. Hon var inte som vi. Hon hade något fel med sin kropp. Hon kunde inte prata riktigt och hon var fysiskt och mentalt handikappad, så hon kunde inte gå i skolan.

Hon hade alltid ett underbart leende i sitt ansikte, Jag älskar henne mycket och vi tyckte om att leka med varandra.

När jag växte upp frågade jag mina föräldrar, varför Gud hade behandlat henne så illa att hon blivit som hon var, och mina föräldrar berättade då att det inte var Guds verk. Det var resultatet av människans girighet och vilja att behärska världen.

Jag förstod det inte, så de förklarade för mig vad som hade hänt. Min pappas farmor var havande, när atombomben fälldes över Hiroshima. Hon var inte i närheten av nedslagsplatsen men blev utsatt för den radioaktiva strålningen. Några tyckte att hon haft tur precis som barnet i hennes sköte. Men när min pappas faster föddes var hon deformerad av strålningen från atombomben. Familjen bestämde sig för att ge extra omvårdnad och kärlek åt barnet.

Många länder vill tillverka fler och fler kärnvapen för att få makt och behärska världen. Men jag förstår inte vem som kommer att överleva efter ett kärnvapenkrig och vilka som kan bli vinnare.

Det krävs inget mod för att fälla bomber. Man måste vara hjärtlös och kallblodig för att göra det. Det fordras mod att stå upp fredligt och ickevåldsligt som Mahatma Gandhi gjorde.

Om bara tio procent av militärbudgeten eller vapenproduktionen i världen används till undervisning och hälsovård skulle alla världens barn kunna leva ett bättre liv.

Jag förstår inte varför vuxna i alla länder pratar om fred, broderskap, jämlikhet, mänskliga rättigheter, icke-våld och om internationella organ för fred, till exempel FN. I verkligheten gör de precis tvärtom. Varför? Varför tänker de inte på framtiden för sina barn, som de säger sig älska?

Oh, Gud! Ge visdom åt de vuxna, så att de för sina barns skull inte förintar vår vackra värld!
------------------------------------------
Översättning: Åke Sandin, som kommenterar:
Inget är svårare än att förklara för barn hur vuxna, som kan vara så kärleksfulla och verka så kloka, kan föra krig, vilka inte minst dödar barn och andra oskyldiga civila. Det finns en risk att våra barnbarn –om de överlever-- kommer att spotta på våra gravar för att vi inte gör mera för att avskaffa massförstörelsevapen, till exempel kärnvapen

Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1197) 2008-08-10

6 kommentarer:

  1. Anonym2:00 fm

    Åke Sandin skriver:
    "Jag förstår inte varför vuxna i alla länder pratar om fred, broderskap, jämlikhet, mänskliga rättigheter, icke-våld och om internationella organ för fred, till exempel FN. I verkligheten gör de precis tvärtom. Varför?"

    Jo, DÄRFÖR!!! ÅKE SANDIN FÖRMÅR INTE SJÄLV LYSSNA!!!

    Antony C Sutton berättar om vilka som styrt vår värld under 1900-talet men Åke Sandin vill inte veta!
    VIDEO MED ANTHONY C SUTTON
    Och lite läsning:
    Wall Street and the Bolshevik Revolution
    How western capitalists funded Lenin, the Bolsheviks, and the Soviet Union
    -- by Antony C. Sutton, 1974

    Och mer läsning:
    Wall Street and the Rise of Hitler
    How western capitalists funded Hitler and National Socialism
    -- by Antony C. Sutton, 1976


    Och Christopher Bollyn kan berätta vilka som låg bakom 11 september 2001 - men Åke Sandin vill inte lyssna - läsa - förstå:
    The Architecture of Terror: Mapping the Israeli Network Behind 9-11
    Written by Christopher Bollyn
    Thursday, 24 July 2008


    Varför Åke Sandin inte vill lyssna vet han nog bäst själv! Eller är han bara en stackars mediaslav? en slav under bankirernas välde?
    Se en video - förstå själv:
    CFR Council Of Foreign Relations How They CONTROL THE MEDIA
    Och se en video - förstå lite mer av bankirernas välde:
    Banking With Hitler Part 1 of 5

    Åke Sandin är KUNNIG - HAN SKRIVER BRA - men tyvärr är han ändå okunnig! De flesta av oss är smarta - men de flesta av oss är okunniga! Det är vad media har förstått - människor är smarta MEN okunniga! - De flesta är väldigt okunniga!!! - Åke Sandin är väldigt kunnig - ändå förstår han INTE!!!

    NU finns INTERNET - det är lätt att skaffa sig kunskap - det är också lätt att hålla människor i okunnighet. LÅT OSS FÖRSÖKA GÖRA MÄNNISKOR KUNNIGA - FÖR FRED OCH FRID - FÖR FRIHET - FÖR KÄRLEK OCH SANNING.

    GOOGLA LITE SJÄLV!

    SvaraRadera
  2. Anonym2:16 fm

    Inte många talar om Hiroshima! Åke Sandin gör det - och det ska han hedras för - men han förstå inte! Han är okunnig!!! LÄS:
    THE SECRET HISTORY OF THE ATOMIC BOMB
    WHY HIROSHIMA WAS DESTROYED
    The Untold Story by Eustace C. Mullins June 1998


    Åke Sandin verkar inte ha förstått!
    Det är dags för honom att förstå.

    SÖK SJÄLV PÅ INTERNET - GOOGLA!

    Varför inte ta reda på lite mer om mordet på KENNEDY?
    ISRAEL: Vanunu: 'Atomic bomb protects apartheid policy'
    It seems that in the 1960s, President Kennedy asked that inspections be carried out in Dimona, Israel. Do you see any links between that request and his assassination?

    I believe that, at that time, the United States opposed the Israeli nuclear program. Kennedy tried to stop Israel but he was assassinated before he could do it. For me, his assassination had to do with the proliferation of nuclear weapons in Israel and in other countries. Those who killed him were in favour of nuclear proliferation. Thanks to his death, proliferation continued. In fact, presidents Johnson and Nixon, who succeeded Kennedy, saw no inconvenience with that. They let Israel act. We can simply see that there was a change in that direction after Kennedy's assassination.

    VARFÖR FORTSÄTTA VARA OKUNNIG ÅKE SANDIN! GOOGLA! TA REDA PÅ MER SJÄLV!

    SvaraRadera
  3. Anonym12:43 fm

    Ja - varför inte öppna ögon och öron?
    MEDIA tiger - visar oss inte sanningen - använder inte känslan för kärlek - godhet.

    Så GOOGLA själv - sök själv - vad hände egentligen 11 september 2001?

    Journalisten Christopher Bollyn har följt spåren. Har han rätt eller fel?

    Läs vad han skriver och du kan sluta tala om konspirationsteori när du fått veta vad som verkligen hände - SÅ LÄS:
    http://bollyn.com/index/
    http://www.bollyn.info/

    Talar man om Hiroshima eller 11 september 2001 så måste man säga hela sanningen - inte bara tala om delsanningar. Eustace Mullins har mer att berätta om Hiroshima:
    THE SECRET HISTORY OF THE ATOMIC BOMB
    WHY HIROSHIMA WAS DESTROYED

    SÅ GOOGLA själv och LÄS!!!

    SvaraRadera
  4. Anonym1:01 fm

    Åke Sandin följ dina egna råd:
    "Jag förstår inte varför vuxna i alla länder pratar om fred, broderskap, jämlikhet, mänskliga rättigheter, icke-våld och om internationella organ för fred, till exempel FN. I verkligheten gör de precis tvärtom. Varför? Varför tänker de inte på framtiden för sina barn, som de säger sig älska?

    Oh, Gud! Ge visdom åt de vuxna, så att de för sina barns skull inte förintar vår vackra värld!"

    Följ mina länkar - SÖK SJÄLV! LÄS! Skapa dig en egen bild! Sen kan du återkomma efter att ha förstått att din bild är alltför begränsad. Vad har du uteslutet?!.,

    Vilka låg bakom Hiroshima? vilka låg bakom 11 september 2001?

    Följ mina länkar - har Christopher Bollyn och Eustace Mullins - rätt eller fel?

    Vad är det som de säger men inte du säger?

    SvaraRadera
  5. Anonym1:03 fm

    Åke Sandin följ dina egna råd:
    "Jag förstår inte varför vuxna i alla länder pratar om fred, broderskap, jämlikhet, mänskliga rättigheter, icke-våld och om internationella organ för fred, till exempel FN. I verkligheten gör de precis tvärtom. Varför? Varför tänker de inte på framtiden för sina barn, som de säger sig älska?

    Oh, Gud! Ge visdom åt de vuxna, så att de för sina barns skull inte förintar vår vackra värld!"

    Följ mina länkar - SÖK SJÄLV! LÄS! Skapa dig en egen bild! Sen kan du återkomma efter att ha förstått att din bild är alltför begränsad. Vad har du uteslutet?!.,

    Vilka låg bakom Hiroshima? vilka låg bakom 11 september 2001?

    Följ mina länkar - har Anthony C Sutton, Christopher Bollyn och Eustace Mullins - rätt eller fel?

    Vad är det som de säger men du tiger om?

    SvaraRadera
  6. Anonym7:22 em

    Hördu mr anonym,

    strutsar talar man om när den pippifågeln ifråga ej själv mäktar med att visa sig i annat än ett dimmigt töcken av just anonymitet.

    När samma stackars fågel, den kan ej flyga, ej heller själv redogöra för det den klagar över, utan i en istället ofärdig, närmast genant klantig formuleringsförmåga likaledes tankeförmåga, ej svarar på sina egna frågor. Ej heller utveckla ämnet.

    Försök istället visa dina medmänniskor hur "lite struts du är" genom att presentera dig, och själv utveckla ditt ämne. Det ska du väl kunna klara av? När du nu har lyckats komma så långt att du länkar till andras texter samt i så pinsamt många inlägg säger samma sak. Tänk istället kostruktivt och handla ansvarsfullt. Lycka till!

    (nej, jag kommer inte att svara, det räcker så gott med vad jag har skrivit här)

    SvaraRadera