onsdag, oktober 7

En bild berättar så mycket -- men....

Förra veckan publicerades över hela västvärlden fruktansvärda bilder på människor som torterats till döds. De uppgavs ha tagits av en syrisk avhoppare, som arbetat för Assad-regimen. Bilderna sades visa hur grymt regimmotståndare  behandlades.

Några frågor:

Dessa bilder visades redan i början av 2014. Hur kommer det sig att de nuefter nästan två år på nytt blivit så aktuella att spridas? De kommer samtidigt som Assadvänliga Ryssland börjat bomba mål i Syrien med förklaringen att de liksom andra staters flyg vill hjälpa till att bekämpa terrorister typ ISIS.

Till exempel har USA nästan ett år bombat ISIS i Irak och Syrien. Många civila har därvid dödats, men det tycks inte ha stört ISIS värst mycket, som med hjälp av olja, kidnappningar och nya proselyter från utlandet fortsätter att frodas.

Varför har man från officiellt syriskt håll velat dokumentera sina egna grymheter? Man frågar sig hur äkta dessa bilder är och om de verkligen av någon anledning fotograferats i regimens tortyrkammare.

Fotografen går under pseudonymen ”Caesar”.  Varför framträder han inte med sitt riktiga namn? Om han varit anställd av Assad-regimen som fotograf borde han vara välkänd av denna.

Hur man kan manipulera med bilder hat jag själv bitter erfarenhet av:

Den 14 december 1997 hade Expressen en helsidesartikel skriven av Ingvar Hedlund. Den innehöll mycket grova lögner. Redan den stora rubriken som lyder "HAN ÄR EN AV AHMED RAMIS HANTLANGARE" är grovt missvisande.

Den syftar på mig, Åke Sandin, som i motsats till Jan Guillou, Maria Leissner (fp), Per Gahrton (mp), ärkebiskopen m fl kändisar aldrig varit med i Radio Islam, ja inte ens någon gång lyssnat på denna radio.

På nära en halv sida syns ett foto av mig och märkligt nog på väggen bakom en bild på en bedjande muslim. Har alltid presenterat mig som ”religiöst obegåvad” och har förvisso inga fromma bilder i mitt hem. Fotografens namn saknades och i början trodde vi att det var ett fotomontage.

Så småningom upptäckte vi att det var ett av de foton som togs av Dagens Nyheters fotograf vid en schysst intervju med mig fem år tidigare. Den komprometterande bilden fanns alltså i Expressens eget hus och inte hemma hos mig. Men läsarna trodde förstås att den satt på väggen hemma hos den som beljögs som hantlangare åt programledaren för Radio Islam.

Smart men vilseledande jobbat av Expressen!

Den här texten hade inte varit nödvändig om inte 2013 den mångsidigt lögnaktiga artikeln i Expressen – efter 16 år ! --  blev den främsta källan för ett ännu värre angrepp på mig av tre omdömeslösa moderater med kommunalrådet Saweståhl i spetsen.

Det sades bland annat av redaktören för den moderata lokaltidningen, att han var ”chockad av mängden av antisemitisk propagandan” på Tyresöradion.


I över två år har jag förgäves väntat på något enda exempel ur ”mängden av antisemitisk propaganda” på radion. Däremot har 131 kloka människor, mestadels lyssnare, på e-post uttryckt sin förvåning och vämjelse över de osakliga beskyllningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar