lördag, maj 4

ROSOR från RADIO TUFF (1340) 5-19 maj till....

….till de allt flera som blir medlemmar Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) och därmed visar sitt stöd i vår frivilliga kamp för icke-våld och internationell solidaritet. Medlem blir man genom att sätta in 200 kr (plus gärna 80 kr för familjemedlem) på Tuffs plusgiro 16 01 37 - 6

….till TV-programmet Kalla Fakta, som (14/4) avslöjade att Sverige i det tysta utvecklar en av världens mest avancerade attackdrönare, det vill säga ett förarlöst bombplan av den typ som redan har dödat många oskyldiga civila i Pakistan, Jemen med flera länder.

….till den jemenitiska journalisten Farima al-Muslimi, som (24/4) i Fria Tidningen skriver under rubriken "USA:s DRÖNARE BOMBADE MIN BY" Han säger bland annat: "Vem det än var som tryckte på knappen tusentals mil bort så tog denna person också död på alla mina ansträngningar mot terrorismen, som informell ambassadör för USA i ett område som de flesta amerikanska tjänstemän inte ens kan peka ut på en karta."

….till den israeliska organisationen Breaking the Silence, som Lena Lönnqvist berättade positivt om i sitt resebrev från Västbanken. Sveriges Radios Studio Ett hade (23/4) en intervju med före detta soldaten Dana Dolan som nu är i ledningen för Breaking the Silence. Dess mål är att få vittnesmål om vad som pågår på Västbanken och i Gaza. I boken "Bryt tystnaden" berättar 145 israeliska soldater om övergrepp de sett eller själva begått.

….till Britta Ring som (25/4) i radions "Ring P 1" kommenterade de ryska militärövningarna utanför svenska östersjökusten och sade: "Se dem som ett svar på en hel rad enorma militärövningar som Nato/USA har genomfört i Norrbotten de senaste åren: Nordic Air Meet nr 1, Loyal Arrow, Cold Response nr 1, Cold Response nr 2 och nu i höstas Nordic Air Meet nr 2. Sverige och Finland deltar i de stora Nato-övningarna som uppenbart riktar udden mot Ryssland. Dessutom har USA flygbaser i alla baltiska länder och genomför där stora stridsövningar både till lands och sjöss. USA har placerat sin största drönare Global Hawk i Baltikum. Den patrullerar i Estland, Lettland och Litauen."

….till Sveriges Moskvaambassadör 1994-2004 Sven Hirdman, som på Studio Ett kommenterade de ryska flygövningar i Östersjön genom att säga: "Ett isolerat anfall mot Sverige är totalt uteslutet….Det finns inget militärt hot mot Sverige i dag….Ryska försvaret var i totalt förfall på 90-talet.Tidigare tillverkade man 3000 flygplan per år jämfört med ett flygplan per år på 90-talet…..Rysslands militär är en tolftedel av USA:s och hälften av Kinas."

….till Lennart Fernström, som i Fria Tidningen (27/4) skriver under rubriken "HÖKARNAS OCH NATOKRAMARNAS KRIGSHETS". Han tycker med anledning av att ryssarna haft en liten föranmäld flygövning på internationellt vatten, att svenska medier blivit som tokiga. Han tror, att "det handlar om politiska intressegrupper som gärna vill måla upp hotet från öst som stort och vår möjlighet att försvara oss som liten. Både de som vill få oss med i Nato och de som vill se en svensk militär upprustning har politiska intressen av att denna bild sprids."

….till tidningarna Mitt i Tyresö och Tyresö Nyheter som har artiklar om den välgörenhetsgala med fina artister som anordnas lördagen den 11 maj från kl 18 på Tyresö gymnasium. Intäkterna går till förbättringar för rörelsehindrade kongolesiska barn och till byggande av en skola för över 300 fattiga elever. Tack vare solidariska människors bidrag till Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 - 2 har redan fyra av de sex planerade klassrummen finansierats.

….till kommande Tuff-evenemang, såsom den stora vårloppisen utanför centrum nära Bollmotahallen lördag den 25 maj kl 11-15. Dessutom inbjuds alla till mötet om "Kyrkan. Tuff och arbetet för fred" i församlingshemmet i östra Tyresö tisdag den 14 maj från kl 18



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar