torsdag, juni 28

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1318) 1 juli 2012 till….

….till USA, som den 4 juli firar sin nationaldag. Det var den 4 juli 1776 som självständighetsförklaringen antogs och det var början på amerikanernas befrielse från den tidens supermakt, Storbritannien. Där slås det fast att alla människor har skapats lika och med vissa okränkbara rättigheter, såsom rätten till liv. En tagg i denna ros är att USA numera visar föga respekt för andra folks rätt till liv. I Counterpunch den 8 juni skriver professorn vid Louisiana State University M. Reza Pirbhai om antalet dödsoffer för USA:s "krig mot terrorn". Om Irak är uppgifterna mycket skiftande: från 115 000 civila dödade 2003-2011 till över en halv miljon dödsoffer. Dessutom har enligt FN:s flyktingorgan två miljoner irakier tvingats fly utomlands och lika många inom landet.

….till Anti-imperialistiska 4 juli-kommittén, som inbjuder till ett möte på Stortorget kl 16-18 onsdagen den 4 juli.

….till Global Peace Index, som rangordnat världens länder efter deras fredlighet. Listan toppas av Island och Danmark. USA är på 88:e plats, medan Somalia och Afghanistan anses minst fridfulla och hamnar på jumboplatserna 157 och 158. Det beräknas att om alla länder vore helt fredliga skulle den årliga vinsten uppgå till svindlande 60 000 miljarder kr.

….till The Chronicle of higher education, som den 11 juni har en artikel med rubriken "The European Atrocity You Never Heard About” Den handlar om den största etniska rensningen i europeisk historia, den av 12-13 miljoner tyskar 1945-1948, och är skriven av den amerikanske professorn R.M. Douglas. Hans bok i ämnet behandlades i Radio Tuff redan den 3 juni under rubriken "Etnisk rensning av tyskar okej?" (Se http://www.tuffsandin.blogspot.com/

….till Medborgargruppen i ubåtsfrågan som nu anser sig ha utfört sitt arbete med att avslöja alla falska larmrapporter om främmande ubåtar i svenska vatten. Att inte bara medier utan också ansvariga politiker under många somrar rycktes med av ubåtshysterin betecknas av Gunnar Fredriksson som ”den största inrikespolitiska skandalen efter andra världskriget:”

….till duktiga fotbollsspelare i EM, särskilt till fotbollen i länderna på europeiska fastlandet. Till slutspel i EM (semifinaler och finaler gick Spanien, Italien, Tyskland och Portugal. Det kommer säkert inte att hindra våra anglofila medier att även i fortsättningen fokusera på den engelska fotbollen.

….till till de schyssta människor som blir medlemmar i Tyresö Ulands- och FredsFörening genom att på Tuffs plusgiro 160137-6 betala 200 kr för enskild och bara 80 kr för annan på samma adress. Det ingår regelbundna utskick av Tuff-kalendarier och TUFF-bladet samt dessutom tidningen Pax. Välkommen till Tuff! Du behövs!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar