lördag, juni 16

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1317) 17/6 2012 till ....

....till Kumla skola (Tyresö), som nu redovisat resultatet från sitt dagsverke den 9 maj. Skolan gör än en gång skäl för epitetet "svensk skolmästare i internationell solidaritet". Dess duktiga personal och elever jobbade in över 100 000 kr. Hälften går oavkortat till Tuffs många projekt i Indien, den andra hälften till hjälp åt gatubarn i Zambia.

….till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som i brev till Alléskolan i Floda tackar och uttrycker sin beundran för de nästan 39 000 kr personal och elever jobbade in vid sitt dagsverke nyligen för Tuff-projekten. Bhikhu framhåller bland annat: "Summan från Alléskolan blir ungefär 300 000 indiska rupier. Varupriserna här är nästan 20 gånger lägre och lönerna är också mycket mindre, så beloppet har många gånger så stort värde här." Bhikhu nämner konkret vad pengarna kommer att räcka till: "Under läsåret 2012-13 kommer stödet från Alléskolan att användas på skolan Virekshetra, som har 92 elever i 4-6 klass. Pengarna räcker till 40 procent av lönerna för två lärare samt till datorer, bibliotek, undervisningsmateriel och elevhem med mat kläder och dagliga behov" Han tillägger att skolan ligger bland fattiga byar i Dharampur, där de flesta föräldrar är analfabeter. Det bör observeras att Tuff inte har någon avlönad, så varje insamlad krona går oavkortat till ändamålen.


,,,,till Tyresö skola, som räknat in minst 38 000 kr från sitt dagsverke den 8 juni för projekten för fattiga barn i Indien

....till de många som använder Tuffs mangogram för att gratulera eller kondolera. Hittills i år har mangogrammen inbringat 11 215 kr och det blir tusentals nya mangoträd bland indiska Dharampurs fattiga byar, där Tuffs partners redan planterat över 100 000 träd.

….till Tidskrift för Folkets Rättigheter, vars många värdefulla texter man kan läsa på nätet genom att klicka på www.tffr.org Där finns bland annat en artikel av amerikanen Ron Paul, republikansk kongressledamot och tidigare till och med presidentkandidat. Den har rubriken "Krigstrummor mot Syrien?". Han skriver bland annat: "Nu slår man på krigstrumman igen i Washington. Den här gången är det Syrien som syns i hårkorset efter en massaker där förra veckan med över 100 döda. Det är vad man kan vänta sig av en regering som kungjort en politik av 'regimförändring' i Syrien, att reaktionen skulle vara att lägga skulden för tragedin på enbart den syriska regeringen, att utvisa syriska diplomater från Washington och att kungöra att USA kan komma att anfalla Syrien även utan FN:s godkännande" Ron Paul fortsätter: "Det kan hända att den syriska militären var ansvarig för vad som skedde förra veckan men bombangrepp och anfall har genomförts av väpnade rebeller som enligt rapporter har al-Qaida-anknytning. När så mycket står på spel vore det förnuftigt att vänta på en fullständig utredning - såvida inte sanningen är mindre viktig än att röra upp känslorna till förmån för ett anfall från USA." I resultatvärderingen av den militära insatsen i Libyen är Ron Paul inte nådig: "Det var inte länge sedan som vi fick höra att Gaddafi planerade folkmord mot folket i Libyen och att enda sättet att förhindra det var ett anfall från USA. Det som då hävdades visade sig vara felaktigt, men vid det laget hade USA och Nato redan bombat Libyen, förstört landets infrastruktur, dödat outsägligt många civila och överlåtit makten till ett gäng ligister." Han tar också upp propagandalögnerna om Saddams kärnvapen, vilket motiverade anfallet på Irak 2003. Han skriver: "De som förordade krig förstod inte det irakiska samhällets komplicerade sammansättning, bland annat dess klansystem och religiösa skiljaktigheter. Följden blev att det irakiska samhället i dag är en kaotisk sörja, med sin gamla kristna befolkning eliminerad och ekonomisk tillbakagång med flera årtionden. Ett onödigt krig som åstadkommits med lögner och manipulationer slutar aldrig väl."

….till unge Shahpoor Omidy, som nu introducerar Tuff på facebook och länken är http://www.facebook.com/tuffsajt så det är bara för oss att klicka på "Gilla".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar