tisdag, juni 5

Intressanta program på www.tyresoradion.se


Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1316:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 3 juni och sedan 4 ggr per dygn till den 17 juni, när ett nytt Radio Tuff första gången sänds kl 17. Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på tidigare Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

PÅANNONS av RADIO TUFF NR 1316:

Veckans rosor delas ut till en årskongress, en expert på vapenexport, en solidarisk skola, The Nuclear Abolition Day, en duktig radiokorrespondent, en amerikansk kongressman, en f d FN-ambassadör, ett TV-program, plusgiro 160137-6 och till ett Gandhicitaat.

Hampus Eckerman kommenterar 40-årsminnet av Vietnamkriget mest upprörande, fejkade foton om grymheterna i Syrien, våldtäkter i amerikanska fängelser och censur av en film om andra världskrigets "hjältar".

Tuff-aktivisterna Sylvia Ljungdahl, Monica Schelin och Lena Sandin Kroos berättar om Svenska Freds' 129:e årskongress, om häftiga aktioner på 90-talet och nätverket mot kärnvapen.

Åke Sandins krönika har rubriken "Etnisk rensning av tyskar okej?" och jämför nutidens syn på etnisk rensning med Churchills och dåtidens.

PÅANNONS av RADIO TUFF 1315

(Lyssna i fliken "Arkiv" på www.tyresoradion.se )

Veckans rosor delas ut till en skola, världens äldsta fredsrörelse, en människorättsorganisation, en indisk Syrienartikel, en kristen biståndsorganisation, judiska dissidenter, Albert Einstein och till lockande Tuff-arrangemang.

Tidigare bodde Marianne Stalbohm-Stieger i Tyresö men nu bor hon i Malmö och får frågor om det är så otäckt i den staden som det sägs i våra medier.

Tuff-aktivisten Lena Sandin Kroos är med i Svenska Freds' antikärnvapengrupp och berättar om dess senaste sammanträde i Nässjö.

Hampus Eckerman om massaker i Sydkorea 1950, amerikanskt förslag om fred i mellanöstern, Pentagon om muslimer, tyskt jobb att söka krigsoffer och Kennedys avsked från AP 1945.

Åkes Sandins krönika har rubriken "Barnsoldater och demokratins grundbultar", nämner Vonneguts bok "Slakthus 5"och diskuterar lokalföreningarnas behov av uppmuntran och beröm
----------------------------------------------

På 18-e året fortsätter programledaren Åke Sandin att sända fyra eller fem nya halvtimmesprogram i veckan (hörs fyra ggr per dygn i tre veckor) på Succékanalen 91,4 MHz, som också hörs på webben www.tyresoradion.se Nu hörs:

27/5-17/6:

Margareta Sundberg äger "Maggies Farm" i Älta. Hon har tävlat med hästar i "körning" och driver ett hunddagis, beundrar bland annat Bob Dylan och berättar om resor bl a till Sydafrika.

Gymnasisterna Ivar Källhed, Sofia Quiroga, Lisa Pontén, Clara Alenius och Simon Nissling berättar om besök i afrikanska Malawi, dess folk, religioner och jordbruk. Även aktuella studentfester blir ett ämne.

Anders Nystedt har varit lärare på Nyboda och sedan för barn med särskilda behov, såsom Asperger. Nu undervisar han i saxofonspel, är nämndeman i asylärenden, har en blogg och skriver på en bok. I unga år satt han i fängelse för vapenvägran.

På Njupkärrsvägen bor Bengt och Inger Lundqvist, som tillbringar somrarna på Öland. De har bott i Kalmaroch berättar om Blå Jungfrun. Bengt har ägnat sig åt ishockey och målar tavlor, Onger har jobbat på TYDA och blev svårt skadad i en trefikoclycka.

Tyresö Ulands o FredsFörenings Radio Tuff (1315-16) nu på 27:e året: ”Rosor”, krönikor, intervjuer om fred och internationell solidaritet. Programledare: Åke Sandin. Medarbetare: Monica Schelin och Hampus Eckerman

3/6-24/6:

Indiens Stockholmsambassadör Ashok Sajjanhar intervjuas om Indiens befolkning, religion, Gandhis icke-våld, kärnvapen mm. Bisittare under intervjun är riksdagsledamoten Anna Steele.

Konstnären Miguel Escribano med spansk pappa och engelsk mamma berättar om hemstaden Wolverhampton och dess fotboll men också om språk och sin beundran för Salvador Dali. I f d "Musikens hus" på Granängsvägen har han konstcentrumet "Konstverket".

Gunilla Paijkull vet mera om fotboll än vi andra Tyresöbor. Hon har varit elitpelare i Hammarby, förbundskapten för damlandslaget m m. Hon ger sin syn på dagens duktiga damlag i Tyresö, berättar fotbollsminnen och intervjuas om sitt estniska påbrå.

Inför Hemsöborna, som spelas på Notholmen 9-30 juni intervjuas skådespelarna Anton Hertzberg (=Karlsson), Cathrin Bäckström (=Madame Flood), Rikard Norén (=Gusten), Magnus Eriksson (=Norman) och projektledaren Conny Nordberg.

10/6-24/6:

Arne Söderbom berättar om sin uppväxt i USA, där han som baby blev omskuren och om Kellogs reklam för corn flakes som sades förhindra onani. Han berättar om bot för tbc, och sina jobb inom telegrafverket, bl a på flygplatser.

Veteranjournalisten Björn Elmbrant på besök i Tyresö centrum där han analyserar "Europas stålbad", namnet på hans bok. Försöker förklara eurokrisens orsaker och bankernas roll i den.

PROs "Teaterglädjen" med många medverkande ägnar en halvtimme åt Gustaf Frödings dikter med sånger och uppläsningar.

Ebbe Björkman i del 6 i sin serie om Edith Södergran, om "Septemberlyra" ,övermod, både hånfulla och berömmande recensioner och författarinnan Hagar Olssons stöd.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar