måndag, januari 25

TUFF-bladet feb-mars 2010

Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) har i varje utskick till sina uppåt 400 betalande medlemmar med TUFF-bladet. Här nedan kommer detta blad för feb-mars 2010

Imponerande Tuff-bistånd
2009 skickade Tuff 300 000 kr till indiska partners, som förvaltar pengarna effektivt till de sex Tuff-skolorna bland Dharampurs fattiga byar. Där har hundratals brunnar, många små dammar för konstbevattning anlagts och ca 100 000 mangoträd planterats. För utbildning av ”barfota” barnmorskor i Guatemala har Tuff skickat 14 000 kr, till fattiga gamla i Belgrad 7000 kr och till krigsdrabbade afghaner 5000 kr. Redan i år har dessutom 5000 kr överförts till Afghanistan. Inte dåligt av en förening, som inte har några offentliga bidrag och jobbar helt oavlönat, så att varenda insamlad krona går oavkortat till ändamålet.

Jättenöjda besökare
I januari besöktes Indien av tre lärare från Kumla skolas högstadium: Lena Mansfield, Lisa Norgren Benedictsson, Katarina Persson.
De fick utomordentligt positiva intryck av både projekt och indiska partners Bhikhu och Kokila Vyas. Liknande tongångar kommer från två andra besökare Jelena Spasenic och Neven Milivojevic. Vid ett Tuff-möte den 17 februari berättar besökarna med bilder om sina intryck. I mars hörs de också på Tyresöradion, 91,4 MHz och www.tyresoradion.se

Rekord i mangogram
”Den perfekta gåvan” har Tuffs mangogram för plantering av mangoträd i Indien kallats. 2009 slog försäljningen nya rekord med 25 715 kr, bara under december nästan 10 000 kr. Kan beställas på tuffmail@spray.se eller på telefon 08-712 2581 (Monica Schelin). Målet för 2010 är att över 100 000 mangoträd skall finnas i indiska Dharampurs hundratals fattiga byar.

Du behövs i Tuff !
I Tuff kämpar vi på för internationell solidaritet och ickevåld, vilket vi nu gör på det 44:e året. Vi har inget offentligt stöd utan är beroende av våra medlemmar, helt i den stolta folkrörelse-traditionen. Tack vare många medlemmar kan vi sedan många år bekosta en egen lokal på Myggdalsvägen i Tyresö.

Stöd pg 16 01 37 – 6 !
Hjärtligt tack till alla som sätter in bidrag på Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6. Det är viktigt för Tuffs överlevnad och en stor uppmuntran för aktivisterna.

Tipsa vänner och bekanta
om www.tuff.fred.se ! Där finns massor av information om den aktiva Tyresö Ulands- och FredsFörening. I Radio Tuff på 91,4 MHz och www.tyresoradion.se kan man få fortlöpande information och synpunkter. Ett nytt Radio Tuff hörs varannan söndag kl 17, alltså den 14 feb., den 28 feb. osv och sedan fyra ggr per dygn i två veckor.

Bli aktiv i Tuff!
Liksom många andra föreningar lider Tuff av ett problem: att aktivisterna är ganska gamla. Tuff måste fortleva och en förutsättning är att vi får nya i styrelsen. Årsmötet är den 13 mars och då ska en ny styrelse väljas. Du är mycket välkommen i det trevliga styrelsegänget. Ring gärna Erika Husberg tel 7126286 och meddela ditt intresse. Då blir hon och andra jätteglada.

Flera medlemmar behövs
För att vara en lokalförening, som inte arbetar för våra egenintressen utan för internationell solidaritet och mot krigiskt massdödande, har Tuff många medlemmar, uppåt 400. Men flera behövs för att aktivisterna ska orka jobba på. Berätta för vänner och bekanta om Tuff och att det kostar 200 kr i medlemsavgift och bara 80 kr för annan på samma adress. Det sätter man in på Tuffs pg 16 01 37 -6.

”Hellre tända ett ljus....
.....än att bara förbanna mörkret” är mottot för Radio Tuff, som alltid börjar med rosor, låt vara verbala och ibland som riktiga rosor försedda med taggar. Tuff förbannar inte bara mörkret i form av krigiskt massdödande utan ger också hjälp till sämre lottade medmänniskor på olika håll i världen, ofta drabbade av krig, nöd och orättvisor.

Per Anders Fogelström:
”Fredsrörelsen är radikal, den talar för att bryta med den äldsta konvention och tradition vi har: våld och vapen”

Fogelström (1917-1998) var ordförande för Svenska Freds 1963-1977. Han efterträddes av Tuffs Åke Sandin, som betecknar honom som ”den klokaste och mest arbetsdugliga människa jag haft förmånen att samarbeta med"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar