fredag, januari 29

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1256) 31/1 2010 till ....

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1256) 31/1 2010 till ....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
(De flesta texterna iI den här bloggen från Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff, som har hörts varje vecka sedan 1985 på 91,4 MHz och på
www.tyresoradion.se . Radio Tuff görs på frivilligbasis i den stolta folkrörelsetraditionen och sänds söndagar jämna veckor kl 17 och sedan fyra ggr per dygn i två veckor. Programledare: Åke Sandin och Monica Schelin. Medarbetare: Hampus Eckerman, Marianne Stieger och Bengt Svensson)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
....till Dagens Nyheters Sverker Lenas, som (21/1) skriver under rubriken: KOLONIAL KATASTROF. EFFEKTERNA AV JORDBÄVNINGEN ÄR INTE NATURLIGA. Det handlar om Haiti och Lenas skriver bland annat: ”2003 krävde landets förste valda president Jean-Bertrand Aristide att Frankrike skulle ersätta Haiti för slavägarlånet. Han försökte också omfördela resurser från landets ekonomiska elit. Året därefter, 200 år eftersjälvständigheten, avsattes Aristide i en kupp, där både Frankrike och USA anklagas för inblandning. Haitierna hade, liksom palestinierna, röstat fel.”

....till Radio Tuffs Hampus Eckerman, som på sin blogg www.motbilder.se bland annat skriver: ”Det är när det ur journalistiskt perspektiv spektakulära räddningsarbetet är slut som majoriteten av liven kommer räddas - eller lämnas att dö. När bristen på rent vatten kommer att leda till diarré. När bristen på hygien kommer att leda till sjukdomar. När bristen på mat kommer att minska motståndskraften. Då kommer våra svenska medier inte längre rapportera om folket på Haiti och de mer PR-inriktade hjälporganisationerna kommer att ha gett sig av, då strålkastarljusen släckts.”

....till lokaltidningen Mitt i Tyresö som (26/1) har en liten notis under rubriken ”Lyckad insamling till biståndsverksamhet”. Den handlar om att Tuff under 2009 kunde skicka 345 000 kr till olika u-länder, främst till indiska Dharampurs utfattiga byar.

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som nu bland annat skriver om de sex Tuff-skolorna i Dharampurs fattiga byar och det utvecklingsarbete i form av brunnar dammar, konstbevattning och massor av mangoträd som skolorna varit centra för: ”Vi kan aldrig glömma att Tuff var föregångare för dessa utvecklingsprojekt. Tuff var vår enda bidragsgivare under det första decenniet”. Bhikhus många meddelanden kan läsas på www.tuff.fred.se De nästan 100 000 mangoträden har inte minst tillkommit tack vare att Tuff sålt en massa mangogram, ”den perfekta presenten”.

....till Aftonbladets Åsa Linderborg, som (19/1) skriver under rubriken ”Nu får ni ge er!”. Hon skriver om den våldsamma kritiken av Donald Boströms artikel i höstas om organstölder från dödade palestinier och hur märkvärdigt tyst det blev bland kritikerna när Israel i december erkände att det förekom. Men den 17 januari publicerade Svenskan en tresidig artikel av Jesus Alcalá –av alla!--, där han enligt Linderborg ”utan att komma med en enda ny sakuppgift eller självständig infallsvinkel gör ett da capo på höstens lögnkampanj. Jesus Alcalá lyckas lika lite som någon annan påvisa några faktafel i Donald Boströms artikel, men han ifrågasätter ändå allt som står där, och han gör det genom att glida och skarva om textens innehåll.” Men självfallet ger sig inte heller de krafter som har en gräddfil in i Mariebergspressen. I DN (20/1) anklagar Willy Silberstein och Charlotte Wiberg Aftonbladet för att nu ha ”givit nytt bränsle till den antisemitiska eld man redan tänt”. Och de upprepar fräckt den gamla osakliga beskyllningen att Boström i Aftonbladet hävdade ”att staten Israel systematiskt mördade palestinier i syfte att plundra dem på organ”. Nej ockupationsmakten Israel mördar alltför ofta palestinier men av helt andra skäl än att komma över deras organ

....till ordföranden i European Jews for Just Peace, Dror Feiler, som i DN (27/1) bland annat skriver att Silberstein, Wiberg och Alcala ”agerar nyttiga idioter åt den israeliska avgrundshögerns självdestruktiva politik, som i dag utgör det allvarligaste hotet mot Israels befolkning och världens judar. De som trots allt ser igenom dimridåerna och inte låter sig skrämmas till tystnad kan trösta sig med ett talesätt från Don Quijote – Låt hundarna skälla, Sancho, det betyder att vi är på rätt väg”

....till Tuffs kommande mötesarrangemang, nu närmast samtalscaféet Filosofika som diskuterar om vi blir för många på jorden. Tisdag den 2 februari kl 19 Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Sedan ett spännande möte med de tre lärarna från Kumla skola (Tyresö) som nyligen besökte Tuff-projekten i Indien. De berättar och visar bilder onsdag den 17 februari kl 19 i hus C; Föreningsgården.

....till TUFF-bladet, som finns på www.tuff.fred.se och som i slutet av januari skickades ut till alla medlemmar. Där finns i slutet ett citat av författaren Per Anders Fogelström, jätteduktig ordförande i Svenska Freds 1963-1977: ”Fredsrörelsen är radikal, den talar för att bryta med den äldsta konvention och tradition vi har: våld och vapen” Välkommen som medlem genom att sätta in 200 kr (familjemedlem bara 80 kr) på Tuffs pg 16 01 37 -6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar