fredag, december 5

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1214) 08-12-07 till....

,,,,till de ca hundra stater som nu skrivit på att inte tillverka eller använda klustervapen, dessa mordredskap, lömska både i krig och efteråt. Bland de länder som vill fortsätta att använda dem märks USA, Ryssland, Kina, Israel och –Finland. Är dessa våra nya ”skurkstater” för att nu använda ett nött invektiv?

....till Kristna Fredsrörelsen, som kritiserar de nya förslagen om svenskt bistånd, till exempel att använda biståndspengar till militära insatser, som enligt OECD är förkastligt: I Kristna fredsrörelsens senaste nyhetsbrev sägs bland annat: ”Militära insatser är ofta extremt dyra och kommer i ett sent skede där det mänskliga lidandet redan är ett faktum. Militära insatser riskerar också att bemötas med mer våld, och insatserna angriper inte heller grundorsakerna till en konflikt. Beslut om militära insatser löper därtill en stor risk att påverkas av mäktiga staters särintressen, snarare än av ett altruistiskt fattigdomsperspektiv.”

....till den fredshelg i Sigtuna som anordnades av muslimska och kristna fredaktivister. Där diskuterades det hur man från olika religioner skulle kunna samarbeta i kampen för fred.

....till Aftonbladet som (2/12) citerar president Bush, som faktiskt ägnar sig åt självkritik: ”Det jag ångrar mest under tiden som president måste vara de felande underrättelseuppgifterna angående Irak.Många satte sitt rykte på spel och sa att massförstörelsevapnen var ett skäl att störta Saddam.”

....till Svenska Dagbladet som (1/12) tog in ett upprop ”STOPPA SMYGANSLUTNINGEN TILL NATO!”, undertecknat av 44 personer, som bland annat tycker: ”Fredlig konfliktlösning och dialog är bättre än militärmakt och väpnad allians” Mera om kampanjen finns på : www.natosmyg.se

....till Dagens Nyheter, som (1/12) publicerar en insändare från Abrar Akbar, som kallar sig ”stolt troende muslim”. Han skriver: ”Olyckligt nog har en stor majoritet av muslimer fastnat helt och hållet i diskussioner kring ritualer och obetydliga ytliga aspekter (....)Att skaka hand eller inte skaka hand, längden på byxor, kjolar, slöjor eller för den delen skägget är patetiska bagateller jämfört med de större problem vi muslimer har att handskas med”

....till Afghanistankännaren Peter Hjukström, som vill att flera ska möta upp tillsammans med honom torsdag den 18 december kl 18 på Mynttorget (vid riksdagshuset), där han tänker tända ljus för oskyldiga offer i Afghanistan. Han påpekar bland annat att: ”det internationella samfundet gång efter gång efter hösten 2001 gravt svikit sina löften om civila, humanitära återuppbyggnadsinsatser i Afghanistan. Uppenbarligen styr bomber och granater i prioritering långt över skolböcker och vaccinationssprutor till de fattiga.”

....till Polens interna säkerhetstjänst, som enligt Stefan Lindgrens veckomagasin Ryska Posten kommit fram till att beskjutningen härom söndagen av en bilkortege med Polens president Lech Kaczynski och Georgiens Michail Saakasjvili var en georgisk provokation.

...till solidariska människor som i köprushens december som presenter väljer mangogram och boken ICKEVÅLD från Tuff. Ring 08-712 4463 och beställ eller e-posta till ake.sandin@tyresoradion.se Bara härom dagen kom det till Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2 in 800 kr för mangogram, som ska användas som julklappar. I Indien blir det uppåt 200 mangoträd, dignande av vitaminrika frukter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar