lördag, mars 29

JAG ÄR EN RESULTATFIXERAD GAMMAL IDIOT

Det finns en klar risk att rubriken får medhåll. När jag läser en del svavelosande kommentarer till mina båda bloggar anar jag det. Dessa tyckare sätter sällan ut sina namn och är så självsäkra att de glömmer att argumentera och i stället bara fläskar på. Civilkurage är en bristvara, särskilt på nätet, som blivit anonyma fegisars klotterplank.

Min idioti visar sig i att jag fortsätter att jobba frivilligt, låt vara i den gamla stolta men alltmer bortglömda folkrörelsetraditionen. Detta börjar likna stenåldern, nu när kommersialismens hjärntvätt firar allt större triumfer. Herregud, så kilovis med reklampapper som dräller ner i brevinkastet varje vecka. För att inte tala om TV-kanalernas många fåniga reklamavbrott.

Med rätta beskylls jag för att vara otålig och resultatfixerad. Det kan vara en följd av det frivilliga arbetet, för löneavierna var i alla fall ett slags bevis på att man gjorde en insats. Men hur resultatvärderar man till exempel Radio Tuff, som nu sänds 1178:e veckan i oavbruten följd sedan 1985? Tacka vet jag jobbet med att varje kväll handdiska! Efter en kvart kan jag glädja mig åt resultatet: att glasen skiner i prydliga rader på diskstället.

För 15-20 år sedan påstods (läs: gissades) det, att Radio Tuff hade bidragit till att Tyresö Ulands- och Fredsförening hade 600 betalande medlemmar. Det händer ännu att en och annan blir medlem tack vare radion. Kanske bidrar Radio Tuff också till att det fortfarande görs beundransvärda insatser av skolor och privatpersoner för att stödja Tuffs många utmärkta projekt i Indien och att allt flera mangogram köps av smarta och solidariska människor. Men jag är inte alls säker.

Den andra radion jag gör, högtidligen kallad ”Succékanalen 91,4 –Tyresöradion” med sina 200 program per år, minskar förhoppningsvis den djupa medieskugga Tyresö befinner sig i. I optimistiska stunder vill jag gärna tro att den gör en insats för närdemokratin genom att ha givit röst åt flera tusen olika slags människor. Men jag är inte säker på det heller.

I nästa liv borde jag kanske gå i mina fäders fotspår och bli företagare. Allt flera närradiostationer privatiseras, ibland på ett mer fiffigt än hederligt sätt, vilket radioveteranen Christer Hederström berättar på Tyresöradion från den 30 mars. Det ger status –och pengar-- att vara företagare. Tyresö närradioförening satsade under 2007 tjugo gånger mer pengar på teknik än på huvuduppgiften, programverksamheten.

Jo, jag känner en viss tillfredsställelse, när jag varje söndag eftermiddag har varit i studion och lagt in fem nya halvtimmesprogram och lika många mellansnack. Men resultatet av detta har jag bara vaga begrepp om. Fast nu ska jag sticka in till köket och börja diska. Så om en kvart förvandlas jag från osäker radiot till lycklig idiot, som stolt kan betrakta det glänsande resultatet där på diskstället.
---------------------------------------------------------------------------------------
Åke Sandin i Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1178) 2008-03-30

10 kommentarer:

  1. Anonym7:30 fm

    Beklagligt med dessa anonyma okvädningar! Det ä r svårt med civilkurage, och därför framstår dina bloggar som friska modeller på konsten att våga - vadå? Tycka, dra andra slutsatser än annan media och våga utsätta sig för risken att lägga ut en åsikt man kanske måste modifiera i ljuset av andra argument? Kanske det och du har säkert andra aspekter på det.

    Civilkurage får du gärna skriva mer om! Förresten kan man på en blogg som denna 'välja identitet' - vilket är förmånligt och inte något man får göra varje dag! Skämt åsido, vi som är lite borta i cybervärlden, kan i hastigheten välja anonym (men skriva namnet i ´kommentaren) eftersom vi inte har google-konto, OpenID eller har URL. Men OK, jag ska prova med namn/URL denna gång (men vill inte lägga ut epostadress på nätet).

    Under tiden du diskar, hoppas jag du hittar nya tankar att väcka oss med!

    Franck i Örebro

    SvaraRadera
  2. Anonym12:11 fm

    Det handlar inte om anonym eller inte! Det handlar inte om formen - det handlar om innehållet - den som går ut med sitt namn men inte har något att säga är den som förleder! inte förstår bättre - det handlar om innehållet - bedöm själv: KLICKA för att få en kommentar till denna blogg som inte vill tala om allt - bara om delar av det vi ALLA behöver ta ställning till - vad hände egentligen 11 sepetember 2001!


    DU BEHÖVER SJÄLV!!! TA STÄLLNING till 11 september 2001... inte låta någon bloggare ta ställning åt dig...

    SvaraRadera
  3. Anonym12:27 fm

    Åke Sandin kallar sig själv för en resultatfixerad gammal idiot... än sen då! Det är INTE det som det handlar om!!!

    Det handlar om huruvida ÅKE SANDIN vågar säga sin mening om vad som hände 11 september 20001 - CHENEY, RUMSFELDT OCH WOLFOWITZ stod bakom skriften Rebuilding America´s Defenses som de lät publicera i september 2000 - ett år innan det hände!!! Och ÅKE SANDIN TIGER!!! Koketterar - istället för att tala! ÅKE SANDIN DU HAR FÅTT REDA PÅ VAD DE SA - MEN DU TIGER!!!

    Vad sa de? Alla kan ju läsa sid 63 i PDF:en
    www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

    Läs och kommentera - eller har du svårt att förstå - sluta då blogga - förleda!

    LÄS - KOMMENTERA - SÅ KAN VI BÖRJA TRO PÅ ATT DU ÄR ÄRLIG eller du är bara feg? Vill vara ANONYM - inte ha någon åsikt?

    Further, the process of transformation,
    even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

    Har ÅKE SANDIN - sett filmen? Vågat förstå? Eller vill han fortsätta blunda?
    Five Dancing Israelis Arrested On 9/11

    HAR ÅKE SANDIN SVÅRT ATT FÖRSTÅ? TROR INTE DET! SÄKERT EN KILLE SOM VILL ALLA VÄL. MEN HAN ÄR LURAD AV MEDIA SOM TIGER OM VAD SOM HÄNDE - SVÅRARE ÄR DET INTE! Vi måste alla försöka förstå!
    Five Dancing Israelis Arrested On 9/11

    Läs vad Christopher Bollyn förstått efter att ha följt spåret från 11 september 2001 till Israel - allt det som media tiger om.
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    SvaraRadera
  4. Tack Franck från Örebro. Dina synpunkter är alltid intressanta. Dessutom sätter du ut åtminstone ditt förnamn. Jag har redan uttryckt min leda över de anonyma fegisar som använder nätet som sitt klotterplank. Vet inte hur många gånger någon anonym, helt fixerad vid 11 september, har kritiserat mig för att inte ha sett "ljuset". Ja, han skriver ungefär som de Jehovas vittnen, som förebrår mig för att inte fatta deras dogmer. När han sätter ut sitt namn och dessutom argumenterar lovar jag att svara.
    Åke, som nu nu på frivillignivå förbereder Radio Tuff nr 1179.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Anonym12:27 fm

    Under tiden du diskar, hoppas jag du hittar nya tankar att väcka oss med!

    Varför inte läsa på?
    Läs vad Christopher Bollyn har skrivit om 11 september 2001:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    För det han tagit reda på blev han nedskjuten inför sin fru och barn på sin egen gräsmatta - det är så undersökande journalister behandlas! Om du säger sanningen - så blir du nedskjuten! Nu är han i landsflykt!

    De som förstod Hitlers Riksdagshusbrand blev också skjutna! Men ni är väl historielösa? Eller ni kan inte dra paralleller?

    DISKA PÅ! NÅGON DAG LÄR NI VAKNA UR ER DVALA!

    Det handlar väl om att ta reda på själv! Det spelar väl ingen roll om du är anonym eller inte! Det är ju bara att läsa innantill i Rebuilding America´s Defenses från september 2000!!! Här hittar du en sammanfattning - men ni kanske inte kan engelska? Eller ni har tappat läsglasögonen! VARFÖR SKA JAG BEHÖVA BERÄTTA DETTA FÖR ER? VARFÖR HAR NI INTE TAGIT REDA PÅ DET SJÄLVA? VARFÖR HAR NI LITAT PÅ MEDIA SOM TIGER OM DETTA!!!

    VI MÅSTE BLI MÅNGA OM VI SKA KUNNA GÅ MOT MEDIAS DIKTATUR - FÖRSÖK ATT FATTA - MEN NI BARA DISKAR!!!

    http://www.informationclearinghouse.info/article3249.htm

    Blueprint of the PNAC Plan for U.S. Global Hegemony

    Some people have compared it to Hitler's publication of Mein Kampf, which was ignored
    until after the war was over.

    "Although it may take several decades for the process of transformation to unfold, in time, the art of warfare on air, land, and sea will be vastly different than it is today, and 'combat' likely will take place in new dimensions: in space, 'cyber-space,' and perhaps the world of microbes. Air warfare may no longer be fought by pilots manning tactical fighter aircraft sweeping the skies of opposing fighters, but a regime dominated by long-range, stealthy unmanned craft. On land, the clash of massive, combined-arms armored forces may be replaced by the dashes of much lighter, stealthier and information-intensive forces, augmented by fleets of robots, some small enough to fit in soldiers’ pockets. Control of the sea could be largely determined not by fleets of surface combatants and aircraft carriers, but from land- and space-based systems, forcing navies to maneuver and fight underwater. Space itself will become a theater of war, as nations gain access to space capabilities and come to rely on them; further, the distinction between military and commercial space systems – combatants and noncombatants – will become blurred. Information systems will become an important focus of attack, particularly for U.S. enemies seeking to short-circuit sophisticated American forces. And advanced forms of biological warfare that can target specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool" (p. 60).

    LÄS - SLUTA DISKA!!! FATTA!!!

    SvaraRadera
  7. Anonym12:53 fm

    Kan Åke Sandin förstå det här som media tiger om?
    Läsa om Anthony Sutton:

    href="http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Sutton">http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Sutton

    Lyssna på Anthony Sutton:
    http://video.google.com/videoplay?docid=6244851259954264539
    DRA EGNA SLUTSATSER OM 1900-talets historia - första, andra världskriget - och det kalla kriget - sen det tredje som startade 11 september 2001. Där Leo Strauss stod för filosofin:
    http://www.alternet.org/story/15935/
    Leo Strauss' Philosophy of Deception
    Many neoconservatives like Paul Wolfowitz are disciples of a philosopher who believed that the elite should use deception, religious fervor and perpetual war to control the ignorant masses.

    Och läsa!
    http://www.modernhistoryproject.org/mhp/ArticleDisplay.php?Article=Books
    • Secrets of the Federal Reserve by Eustace Mullins (1983, 18 parts)
    The history, organization and controlling interests behind the Federal Reserve
    • Wall Street and the Rise of Hitler by Antony C. Sutton (1976, 14 parts)
    How western capitalists funded Hitler and National Socialism

    DET HANDLAR OM ATT KUNNA DRA EGNA SLUTSATSER! INTE VARA MEDIAS SLAV! SLUTA DISKA! MEDIA TIGER OM DETTA - SOM ÅKE SANDIN BORDE GRUNNA PÅ! DISKA ÄR BRA! MEN INTE HELA SANNINGEN!

    Och Örebro Franck kan ju också ta del - läsa på! lyssna - våga se - tala utifrån vad han har förstått!

    MEN SVERIGE 2008 ÄR SOM TYSKLAND 1933 - MÄNNISKOR VILL INTE VETA - DE DISKAR - PRISAR SIG SJÄLVA FÖR ATT DE HAR DISKAT.

    Det handlar inte om Åke Sandin - han gör säkert ett bra jobb - det handlar om media som TIGER - INTE BERÄTTAR - som garvar åt idealisterna... Idealisterna kan få göra sina radioprogram... MEDIA HAR KONTROLLEN... och idealisterna fattar ju ändå inte vad MEDIA TIGER OM! Först när idealisterna fattar kan de bli lite farliga... utmana de som kontrollerar idealisterna...

    SvaraRadera
  8. Anonym1:27 fm

    Kanske Åke Sandin kan förstå att 11 september 2001 var en ny Riksdaghusbrand? Ett nytt Pearl Harbor!
    Det går att ta del av det här:
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ray_Griffin
    Och hans bok på Amazon:
    http://www.amazon.com/New-Pearl-Harbor-Disturbing-Administration/dp/1566565529
    Lyssna på honom:
    http://video.google.com/videoplay?docid=6837001821567284154

    Han säger inte hela sanningen - men ändå - han har förstått att 11 september 2001 var en FALSE FLAG OPERATION för att starta krig mot Afghanistan och Irak - som israelvännerna i Washington försökrt genomdriva med A CLEAN BREAK:
    http://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break:_A_New_Strategy_for_Securing_the_Realm

    David Ray Griffin tiger om spåren från 11 september som går till Israel - men de går ju att läsa här:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    MEN DE FLESTA VILL INTE TÄNKA SJÄLVA - DE LÅTER SIG JU BARA STYRAS AV MEDIA - RADIO TUFF - ÄR INTE MEDIA - RADIO TUFF ÄR BARA LITE IDEALISM - UTAN STÖRRE SPRIDNING - HUR MÅNGA HAR LYSSNAT PÅ RADIO TUFF? INTE MÅNGA! DET ÄR BARA LITE IDEALISM! ÄVEN OM GODHJÄRTAT OCH SANNINGSSÖKANDE - så spelar radio tuff i en annan division! BESTÄMMER INTE DEN STORA MASSANS TÄNKANDE OCH KÄNNANDE!

    SvaraRadera
  9. Anonym10:11 em

    Göra radio - det går ju alltid att
    göra en PODCAST! Vi kan alla göra det! Christopher Bollyn har gjort det - han talar om Irak - nu ett krig som hållit på i 17(sjutton år) - och han talar om 11 september 2001 och om ESTONIA! Det går att lyssna på honom!

    http://www.bollyn.info/home/audio/podcast/podcast200803/

    SÅ LYSSNA PÅ HONOM - AVGÖR SJÄLV!

    SvaraRadera
  10. Anonym8:15 em

    Varför inte sluta diska? Eller diska lite mindre? LÄSA och LYSSNA. Det här går att läsa:
    http://www.bollyn.info/home/articles/911/solving911ch3/
    Och det här går att lyssna på:
    http://www.bollyn.info/home/audio/podcast/podcast200803/

    Christopher Bollyn skriver om och berättar om ESTONIA, LONDON och NEW YORK - och vad som hände! SÅ LÄS OCH LYSSNA - SLUTA DISKA!

    SvaraRadera