fredag, mars 14

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1176) 08-03-16 till....

....till 30 solidariska och generösa människor, som när de betalade medlemsavgiften till Tuff också skänkte föreningen gåvor, sammanlagt 8 800 kr. Det behövs, även om alla i Tuff och Radio Tuff är oavlönade. Till exempel är hyran för Tuff-lokalen en stor utgift och även papper, porto, telefon med mera kostar pengar.

....till chefen för undervattensforskning vid Totalförsvarets forskningsanstalt Matts Gustavsson, som i Sydsvenskan (9/3) om de misstänkta ubåtsljuden vid Horsfjärden 1982 påpekar att de kan härröra från en helikopter. På försvarets hemsida tillägger han: "För närvarande kan inget definitivt sägas, men en del nya rön tyder på att helikopterhypotesen stärkts”

....till Aftonbladets Olle Svenning, som (10/3) recenserar Nick Davies’ mediekritiska bok ”Flat Earth News”. Han tycker det är gåtfullt, hur två tidningar vintern 2003 vid uppladdningen inför anfallet på Irak betedde sig: ”Observer, som jag i decennier läst som en oberoende radikal veckotidning, skrev i givakt ledare och nyhetstexter som prisade paret Bush/Blair. Daily Mirror, den något opålitliga tabloiden, hyrde in John Pilger för att elda på den redan gigantiska antikrigsopinionen. Den känslige chefredaktören Piers Morgan sniffade upplageökning.” Mirrors kampanj ledde till förlust av bortåt en miljon läsare. Många engelsmän är tydligen urbota krigspatrioter.

....till Dagens Nyheters Peter Löfgren som (12/3) skriver om Israel/Palestina:
”Extremisterna har under 1990-talet lärt sig att terror är det effektivaste medlet mot fredsprocessen”. Han påpekar –liksom Hampus Eckerman i förra veckans Radio Tuff-- att terrorattacken härom veckan mot en judisk skola i Jerusalem följde extremisternas logik, eftersom den var den militanta bosättarrörelsens elitskola. Han tillägger: ”Extremismen frodas i Hamas isolering och Gazas misär, som enligt FN är den djupaste på 40 år”.

....till debattören och filmaren Maj Wechselmann, som (28/2) skriver, att enligt Iraks planerings- och utvecklingsministerium är i dag 900 000 barn under 12 år föräldralösa, 1,6 miljoner är hemlösa, 900 barn sitter i fängelse, därav 100 i amerikanska läger. (Källa: Den officiella irakiska nyhetsbyrån, Aswat al-Iraq.

....till Dagens Nyheters Johan Croneman, som (8/3) recenserar Maj Wechselmanns film om stjärnreportern och pacifisten Barbro Alving (Bang). Man lägger sig platt, skriver han och påpekar, att Wechselmann tagit fasta på Bangs humor, blick för språket, små poänger. Det gör både filmen och Bang mer levande. Och han tillägger: ”Man dras med av Maj Wechselmanns uppriktiga beundran, den är som sagt smittande, och hon får ihop det privata och offentliga i Barbro Alvings liv på ett ovanligt effektivt sätt.”

....till dem som börjat bidra med pengar, imponerade av Tuff-projekten i Indien. Det har blivit ringar på vattnet. Förra veckan rapporterade vi i Radio Tuff att fredsveteranen Ingemar Haraldsson i Växjö hade skänkt 10 000 kr till Tuffs Indienkonto. Vi kunde också berätta att välbeställda indier i Mumbai (Bombay) nu deltar i projekten, inte bara finansiellt. Nu senast kom det till Tuffs Indienkonto 5000 kr från en donator på Tyresö Strand. Nu kan vi också berätta att Örjan och Greta Wiberg i Vänersborg, som tidigare skänkt pengar till Tuffs Indienkonto, nu till våra indiska partners skickat hela 124 000 kr. Heders! Örjan hörs senare i veckans sändning.

....till alla smarta och solidariska människor, som utnyttjar Tuffs mangogram för att gratulera eller hedra någon bortgångens minne. Dessa mangogram har bidragit till att det nu finns 75 000 mangoträd i indiska Dharampurs hundratals små fattiga byar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar