lördag, april 5

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1179) 08-04-06 till....

....till Anna Ek, ung ordförande i 125-åriga Svenska Freds. Hon inleder ett offentligt möte på torsdag 10 april i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Alla hjärtligt välkomna och fika bjuds vi på också.

....till Tyresömagasinet som i sitt aprilnummer har en hel sida om Tyresöradion med rubriken: RÖSTEN I MEDIESKUGGAN och med ingressen: ”Förorternas medieskugga är kanske mörk, men det finns ljusbloss. Tyresöradion lyser upp tillvaron för dem som rattar in 91,4 MHz”. På ett foto syns Roland Schütts tavla med det brutna geväret och texten ”Make Love not War. TUFF” Artikeln är skriven av Helena Thorén.

....till Svenska Dagbladet som (19/3) tog in en debattartikel av Linda Åkerström och Ola Mattsson från Svenska Freds. Den har rubriken ”Försvaret saknar inte pengar”. De påpekar: ”I själva verket hör Sverige till de västländer som skurit ned minst på sitt försvar.” De framhåller att medan Sovjet/Ryssland har minskat sina militärutgifter med 84 procent från 1988 till 2006, har Sverige bara minskat dem med 9 procent under samma tid.

....till Kristna Freds som uppmärksammat en artikel i International Herald Tribune (25/3), där det framhålls, att enligt en Gallupundersökning av muslimer i trettionio länder anser 92 procent av muslimerna att attacker på civila aldrig kan rättfärdigas.

....till organisatörerna av seminarier och kurser i icke-våld de närmaste veckorna. På Svenska Freds, Svartensgatan 6 på Söder blir det 12-13 april ett seminarium med fredsforskaren Jörgen Johansen och veckan därpå en kurs i icke-våld i Göteborg

....till minnet av Martin Luther King, som mördades 4 april 1968. 40-årsdagen av hans död var alltså i torsdags

....till de 253 historiker och andra akademiker som i DN (2/4) skriver under rubriken ”Regeringen gör historia till ett ideologiskt slagfält”. De kritiserar den statliga myndigheten Forum för levande historia och slår fast: ”Det är i diktaturer, inte i demokratier, som historieskrivningen ställs i statens tjänst” I Radio Tuffs krönika den 16 mars med rubriken ”Grymheter mot förlorarna tystas ner” ifrågasattes också Forum för levande historia med bland annat följande ord: ”Egentligen borde dessa med skattepengar välbetalda forskare (?) berätta om krigen, som självklart är den särklassigt värsta förbrytelsen mot mänskligheten. Från och med andra världskriget har majoriteten av de dödade i krig varit civila. Men här tycks vi anamma den märkliga uppdelningen i ’goda’ och ’onda’ massmördare. Kanske är vi alltför påverkade av både religionerna och Hollywood.” (Se http://www.tuffsandin.blogspot.com/ )

....till de tuff-aktivister som i torsdags fixade ett utskick till uppåt 400 medlemmar. Det innehöll bl a ett fullmatat kalendarium som finns att läsa på http://www.tuff.fred.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar