lördag, april 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1181) 08-04-20 till....

....till Svenska Dagbladets kolumnist Lars Ryding, som (17/4) roar sig med att jämföra politiska ledares kroppslängd på ett annorlunda sätt. Han utgår från bilden på den kinesiske presidenten Hu Jintao och Fredrik Reinfeldt, där den svenske statsministern är mycket längre än sin kinesiske värd. Men Ryding påpekar att Kina har 144 gånger så många människor som Sverige och gör man Reinfeldt 144 gånger mindre blir han pytteliten, en dryg centimeter hög. Och Ryding spånar vidare och räknar på de 27 EU-ländernas samlade folkmängd: ”Om alla de 27 europeiska pysslingarna ställer sig på varandra bildar de en 67 centimeter hög, svajig formation” Bara Prathibha Patil, president för 1100 miljoner indier blir någorlunda reslig bredvid Hu Jintao.

....till den 92-årige diplomatveteranen Sverker Åström, som (16/4) förvisas till Dagens Nyheters insändarplats, där han avfyrar flera raka puckar. Han är kritisk till att Sverige i slutet av maj skall stå värd för en konferens om Irak, Åström påpekar att ”den katastrofala situation som råder i Irak har orsakats av USA:s folkrättsstridiga angrepp på och ockupation av Irak i mars 2003” och att därför ”ansvaret för att stabilisera landet vilar helt och hållet på den amerikanska administrationen”. Och Sverker Åström varnar: ”Vi får inte för ett ögon blick utsätta oss för risken att framstå som Tony Blairs efterföljare som USA:s lilla pudel i Europa”

....till fredstidningen Pax, som ingår i medlemsavgiften till TUFF och i sitt senaste nummer recenserar två böcker, som skildrar soldatlivet i de ryska och amerikanska arméerna. Arkadij Babtjenko deltog i de båda tjetjenska krigen och beskriver hur den ryska armén systematiskt bryter ner sina egna. Och i sin bok ”En desertörs bekännelse” skildrar Joshua Key de amerikanska soldaternas övergrepp mot civila irakier, hur de plundrar, våldtar, torterar och dödar.

....till tidningen Kvinnor för fred, utgiven av fredsrörelsen med samma namn. I senaste numret beskriver Anita Lilburn de otäcka vapen som används i kriget mot Irak. Maria Hagberg berättar om engagemanget mot så kallat hedersrelaterat våld. Fredsveteranen och broderskaparen Bo Wirmark skriver under rubriken NEDRUSTA KÄRNVAPEN NU! Om kärnvapen handlar också denna veckas krönika i Radio Tuff.

....till de tuff-aktivister som på lördag den 26 april finns vid bokbord i Tyresö centrum. Då finns möjligheter att ställa frågor, hämta Tuff-broschyrer och inbetalningskort. Medlemskap i Tuff kostar 200 kr/år och 80 kr för familjemedlem att sättas in på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Man kan också köpa mangogram för att gratulera eller kondolera. Ett mangogram är den perfekta presenten. För 200 kr blir det minst 40 nya mangoträd i indiska Dharampurs fattiga byar.

....till det Tuff-möte med rubriken ”Ju fler vi är tillsammans....” som äger rum tisdag den 29 april kl 18.30. Då ska vi försöka hitta sätt att få ännu fler betalande medlemmar i Tuff. Det är jätteviktigt för en folkrörelse.

....till den vietnamesiske buddhistmunken Thich Nhat Hanh, som säger: “För att samla folket behöver regeringar fiender. De vill få oss rädda, så vi börjar hata och samlas bakom dem. Och om de inte har någon verklig fiende uppfinner de en för att mobilisera oss

3 kommentarer:

  1. Anonym12:47 em

    Sverker ÅStröms hela insändare kan läsas nedan. Tyvärr går den inte till botten med det onda. Han ifrågasätter inte vad som hände 11 september 2001.

    Det var en FALSE FLAG OPERATION utförd av USA, Storbrittanien och Israel i avsikt att demonisera araber/muslimer för att få människor acceptera att krigen mot Afghanistan och Irak startades.

    För den som själv vill ta reda på hur det gick till så går det att gå hit och få lite tips:
    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=11210435&postID=7028415405684780344

    Åke Sandin verkar lika lite intresserad av hur 11 september 2001 genomfördes som Sverker Åström. Så länge som myten som skapades den dagen får leva vidare så finns grunden kvar till krigen mot muslimska länder.

    AVSLÖJA 11 SEPTEMBER 2001!

    Sverker Åström i DN 16 april 2008
    Det har meddelats att Sverige accepterat att stå som värd för en konferens om Irak i slutet av maj i år. Initiativet sägs komma från FN:s generalsekreterare, som handlat till fullföljande av säkerhetsrådets resolution den 10 augusti 2007 nr 1770. Syftet anges vara att hjälpa det irakiska folket att återställa ordnade förhållanden i landet och förmå omvärlden att lämna bistånd i detta arbete.


    I resolutionen sägs inte ett ord om att den katastrofala situation som råder i Irak har orsakats av USA:s folkrättsstridiga angrepp på och ockupation av Irak i mars 2003. Två miljoner irakier har tvingats lämna sitt land. En och en halv miljon har blivit internflyktingar.


    Säkert över 100.000 civila irakier har mist livet. Ansvaret för att stabilisera landet vilar helt och hållet på den amerikanska administrationen. Det är den som måste organisera och finansiera återuppbyggnaden.


    Det är i detta ljus man måste betrakta den tänkta konferensen i Stockholm. Den kommer oundvikligen att innebära ett försök från amerikansk sida att vinna omvärldens stöd för den fortsatta aktionen i Irak och en indirekt accept av det berättigade i angreppet och ockupationen.



    Sverige har inget som helst skäl att stödja USA i dessa strävanden. Vi får inte för ett ögonblick utsätta oss för risken att framstå som Tony Blairs efterföljare i rollen som USA:s lilla pudel i Europa. Risken ökas av att vi har en utrikesminister som från första början helhjärtat stött den amerikanska Irakpolitiken. Om det på detta stadium är möjligt bör konferensen i Stockholm inställas.

    SvaraRadera
  2. Anonym2:54 em

    Varför tiger Sverker Åström om 11 september 2001? Istället för att avslöja de som förövade 11 september 2001 så tiger han. VARFÖR?

    Varför vill han fortsätta hålla svenskarna i okunnighet?

    Genom att tiga om 11 september 2001 så går Sverker Åström förövarnas ärenden.

    Alla kan förstå vilka som utförde 11 september 2001 - det var israelvänner i PNAC - Project for the New American Century som i september 2000 la upp planerna i Rebuilding America´s Defenses där de skrev om ett nytt Pearl Harbor på sidan 63 alternativt sidan 51 - olika numrering i PDF-versionen och pappersversionen. LÄS SJÄLV! OM INTE SVERKER ÅSTRÖM KAN LÄSA OCH FÖRSTÅ SÅ MÅSTE VI HJÄLPA HONOM!!!
    www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

    VARFÖR BERÄTTAR INTE SVERKER ÅSTRÖM OM DET? VARFÖR KRITISERAR INTE FREDSVÄNNERNA HONOM FÖR DET?

    Sverker Åström kan läsa The Guardian! VARFÖR LÄSER HAN INTE VAD ALLA KAN LÄSA? Förstår han inte engelska? Varför låter fredsvännerna Sverker Åström föra svenskarna bakom ljuset - hålla oss kvar i okunnighet? Se till att medias tystnad om 11 september 2001 bryts. VI MÅSTE GÅ TILL ORSAKEN TILL KRIGET MOT IRAK - DEN MYT SOM 11 SEPTEMBER 2001 SKAPADE. Det var en FALSE FLAG OPERATION utförd av USA, Storbrittanien och Israel.

    Det borde Sverker ÅStröm och alla andra lätt förstå! Så varför blundar ni?
    http://www.guardian.co.uk/politics/2003/sep/06/september11.iraq

    The catalogue of evidence does, however, fall into place when set against the PNAC blueprint. From this it seems that the so-called "war on terrorism" is being used largely as bogus cover for achieving wider US strategic geopolitical objectives. Indeed Tony Blair himself hinted at this when he said to the Commons liaison committee: "To be truthful about it, there was no way we could have got the public consent to have suddenly launched a campaign on Afghanistan but for what happened on September 11" (Times, July 17 2002). Similarly Rumsfeld was so determined to obtain a rationale for an attack on Iraq that on 10 separate occasions he asked the CIA to find evidence linking Iraq to 9/11; the CIA repeatedly came back empty-handed (Time Magazine, May 13 2002).

    In fact, 9/11 offered an extremely convenient pretext to put the PNAC plan into action. The evidence again is quite clear that plans for military action against Afghanistan and Iraq were in hand well before 9/11. A report prepared for the US government from the Baker Institute of Public Policy stated in April 2001 that "the US remains a prisoner of its energy dilemma. Iraq remains a destabilising influence to... the flow of oil to international markets from the Middle East". Submitted to Vice-President Cheney's energy task group, the report recommended that because this was an unacceptable risk to the US, "military intervention" was necessary (Sunday Herald, October 6 2002).

    SvaraRadera
  3. Anonym3:13 em

    Varför kritiseras inte Sverker Åström för att han inte går till botten - söker orsaken till Irakkriget! Spräcker myten som USA, Storbrittanien och Israel skapade den dagen - deras FALSE FLAG OPERATION - för att skapa krig i Afghanistan och Irak.

    Varför är det så svårt för fredsvännerna att förstå?
    Antagligen känner de inte till 1900-talets historia! Antony C Sutton har gått bakom kulisserna - se och hör honom - börja dra dina egna slutsatser.
    http://video.google.com/videoplay?docid=6244851259954264539

    Det går också att läsa vad han kommit fram till:
    http://www.modernhistoryproject.org/mhp/ArticleDisplay.php?Article=Books
    • Wall Street and the Rise of Hitler by Antony C. Sutton (1976, 14 parts)
    How western capitalists funded Hitler and National Socialism
    • Wall Street and the Bolshevik Revolution by Antony C. Sutton (1974, 12 parts)
    How western capitalists funded Lenin, the Bolsheviks, and the Soviet Union


    DET HJÄLPER INTE ATT SKRIVA OM FRED OM MÄNNISKOR ÄR OKUNNIGA - NÄR MEDIAS TYSTNAD INTE BRYTS - MÄNNISKOR FÅR SE BAKOM KULISSERNA - FÖRSTÅ! SÅ BLIR DET ALDRIG FRED! LURENDREJARNA - typ 11 september 2001-typerna - kan fortsätta lura oss! Skapa nya FALSE FLAG OPERATIONS - för att starta sina krig.

    För att skapa fred behövs kunskap!
    Kunskap ger makt att skapa fred.
    UTAN KUNSKAP SÅ ÄR DE SOM VILL FRED CHANSLÖSA!

    SvaraRadera