lördag, april 5

TUFF-bladet april-maj 2008

Tack alla solidariska !
Över 30 medlemmar har skickat gåvor på totalt 10 000 kr i samband med att de betalat med-lemsavgiften. Det är mycket uppmuntrande och välkommet, för Tuff har trots massor av gratis arbete kostnader, såsom hyra av Tuff-lokalen och avgifter till Svenska Freds. Heders!

Donationer till Indien
Fredsveteranen i Växjö, Ingemar Haraldsson har skänkt 10 000 kr till Tuffs Indienkonto. Det blir ett nytt klassrum i det påbörjade högstadiet Vaghval i Dharampur. Rolf Paulin på Tyresö-Strand har skänkt 5000 kr som också går till de många Tuff-projekten i Indien.

Översvämmad indisk skola
Den första skola i Indien som fick pengar från Tuff var Sarvoday Ashram. Där uppfördes på 1970-talet bl a skolhusen Kumla Wing, Nyboda Wing och Stenhammar Higher Secondary School, dessutom skolbiblioteket Tuff Library and Reading Hall. I höstas överlämnades till Sarvoday Ashram 10 000 kr från Tuff och nu har vi fått rapporter om att summan använts för att sätta upp hyllor i 15 rum på en höjd, som ska förhindra att vatten i framtiden når dit upp.

Kumla gör dagsverke igen
Kumla skola i Tyresö brukar i Radio Tuff kallas för svenska mästare i solidaritet. Ända sedan 1971 har de praktiskt taget varje år gjort dagsverken för Tuffs projekt. Den 7 maj är det dags igen (Se Tuff-kalendariet)

Tyresö skola: Bokbuss
Också Tyresö skola planerar att göra ett dags-verke i vår. Förra året fick skolan in 28 436 kr, som användes för att delfinansiera en bokbuss som nu förser 7 skolor i Dharampurs fattiga byar med undervisningsmateriel.

Radio Tuff unik närradio
Radio Tuff har nu hörts varenda vecka sedan 1985. Nu söndagar kl 17 och sedan 4 ggr per dygn under en vecka. 91,4 MHz och på nätet http://www.tyresoradion.se/ Förutom rapporter från Kalifornien, Indien, Österrike och Skåne har på sistone telefonrapporter hörts också från Libanon och Cypern. Texter från Radio
Tuff finns på: http://www.tuffsandin.blogspot.com/

Sylvia Ljungdahl återvald
Vid Tuffs årsmöte den 29/3 återvaldes Sylvia Ljungdahl till ordförande. Vice ordf. är Monica Schelin, sekreterare Margareta Svahn och kassör Eva Ehrstedt. Övriga i styrelsen: Ingrid Hellgren, Bengt Citron, Lena Sandin, Hampus Eckerman, Åke Sandin, Ulla Carina Sellergren, Margaretha Petersen, Bitte Isacsson och Erika Husberg.
Verksamhetsberättelse
Tuffs verksamhetsberättelse för 2007 är på 23 sidor, trots att den berättar kortfattat om Tuffs olika aktiviteter. Kan beställas gratis av Monica Schelin, tel 712 2581.
Värva nya medlemmar!
Tuff har uppåt 400 betalande medlemmar. Det är mycket för en lokal förening. men de aktiva behöver stöd från ännu flera. Övertala gärna någon bekant att bli medlem. Årsavgiften är 200 kr för enskild, 80 kr för annan på samma adress (familjemedlem). Att sättas in på Tuffs pg 16 01 37 -6 Tidningen Pax ingår liksom utskick från Tuff. Indianskt ordspråk: tänkvärt:
Det finns ingen väg -- men om många börjar gå blir det en väg

Bhikhus senaste rapport
Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas berättar regelbundet om vad som händer med de olika Tuff-projekten. Om bokbussen, som förser sju fattiga skolor med materiel skriver han: ”Det var ett experiment men har blivit en succé som överträffat alla våra förväntningar.” Hans senaste kvartalssammanfattning finns att läsa på http://www.abcitron.net/tuffnet/tuff/bhikhu-06.htm Tuffs hemsida, ständigt uppdaterad av Bengt Citron, är omfattande och värt ett besök:
http://www.tuff.fred.se/

Vårens citat
Cicero:
Det finns två sätt att lösa tvister, genom överläggningar och genom våld. Det förstnämnda lämpar sig för människor, det senare för vilddjur”

Kalle 7 år: ”Min mamma säger att man ska slåss med ord. Det är därför det är sånt himla liv här. Tänk om USA och Vietnam hade stått och skrikit åt varann i flera år. Va’ hesa dom skulle ha varit. Men inte döda.”

1 kommentar:

  1. Hello, Ake!
    I loved this post and this blog.
    Have a nice day.

    SvaraRadera