lördag, december 1

Eivor Sydberg: "DET ALLRA VIKTIGASTE FÖR VARJE MÄNNISKA..."

Vapenindustrins komplex är ett stort problem för hela vårt jordklot, för alla levande varelser, djur som människor. De tjänar miljarder. Ingenting kommer folket till del utan allt hamnar i miljardärernas fickor.

Det finns dock ett lika stort hot mot enskilda individer. Det är pengar. Vi måste tyvärr ha pengar för vår överlevnad: mat för dagen, hus att bo i och kläder med mera. Man har på ett skickligt sätt strypt friheten genom att bankerna lånar pengar utan säkerhet, så skulderna växer över huvudet.

Du måste ha ett arbete, kanske flera jobb. Du har hus och barn och skulderna skall betalas. Bördan blir stor. Orken räcker inte till annat.

Det kommersiella samhällssystemet pådyvlar människorna prylar, som vi inte behöver alla gånger. I medierna talas det dagligen och stundligen till dig och mig: KONSUMERA MERA, då börjar hjulen att rulla. Vem tjänar på det? Inte du.

Pengar får människan att göra ohyggliga saker. Jag tänker på människohandel, prostitution, rån och det värsta av allt: mord.

Det är bara du lilla människa, som kan stoppa allt elände med ditt förnuft och din kärlek till livet och din nästa.

Det allra viktigaste för varje människa i dag är att arbeta för fred och nedrustning i världen. Ingenting, absolut ingenting, är viktigare i ditt liv, om du vill fortsätta att leva och verka i vår underbara värld.
-----------------------------------------------------
Eivor Sydberg i Härjedalen för Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1161)

1 kommentar:

  1. Man kan gott säga att den gräsrotsrörelse som borde fungera inte fungerar, eftersom de med pengar gärna sätter en bulle i munnen på dessa gräsrötter.

    Ejvor sydberg talar med oro i kroppen för hur ett Natomedlemskap borde ge sverige problem.

    SvaraRadera