lördag, juni 30

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1139) 2007-07-01

....till Tyresö Rotary, som i onsdags (27/6) donerade 5000 kr till Tuffs Indienkonto. Summan skall användas för att konstruera en ny brunn eller för vattenförsörjning till elevhemmet för gymnasieflickor i Bilpudi bland de många fattiga byarna i tidigare så gudsförgätna Dharampur. 2006 bidrog Rotary Tyresö med 12 500 kr, vilket användes för att konstruera två brunnar. Sedan åtskilliga år finns bland de hundratals av Tuff finansierade brunnarna i Indien en som fått namnet Rotary Well

....till publicisten och blivande prästen Helle Klein, som i Sveriges Radios sommarpratarprogram (27/6) bland annat tyckte att sakernas tillstånd borde benämnas vid deras rätta namn:

I Mellanösterndebatten vimlar det av verklighetsfrämmande språk. Färdväg mot fred, så vackert! Hittills har det inneburit full fart mot förödelse. I dag är det värre än någonsin. ’Fredsprocessen’ har betytt fortsatt ockupation. ’Ensidigt tillbakadragande’ är i själva verket självutnämnd bestämmanderätt. Dom vackra orden, dom fina fredsfraserna har ständigt motsagts av det som sker på marken. Ett sönderstyckande av Palestina till ett bantustanområde, ett skapande av en apartheidstat.”

....till författaren, konstnären och sångaren Ulf Lundell som i Sveriges Radios sommarpratarprogram (23/6) bland annat beklagade att marknadsekonomin nu är här för att stanna och tillade:

”Vi får leva med det här ynkliga drevet mot Lars Danielsson till exempel. Fy fan, säger jag. Redan dagen efter tsunamin förstod jag vartåt det barkade. Ingen värdighet. Full fart mot politiska skitvinster. Det är en ynkedom och den fortgår. Självrättfärdiga politiker och journalister i flock piskande en död anka. Alla drev är lika pöbelfula, men fulast av alla drev är dom som drivs framåt av journalister och politiker ihop”

(Det 30 månader långa drevet som Lundell talar om tog vi förra veckan upp i Radio Tuffs krönika om bland annat ”tsunamitjatet”)

....till professor Lars Ingelstam, medlem i föreningen Forskare och ingenjörer mot kärnvapen, som i Aftonbladet (21/6) skriver under rubriken "Sverige måste återta sin aktiva roll i nedrustningsarbetet". Han skriver bland annat:

”De svenska regeringarna har gradvis släppt greppet i kärnvapenfrågan, trots att den är aktuellare (och stökigare!) än någonsin. Hans Blix har visserligen – som internationell tjänsteman – gjort en insats med hög internationell profil, och Anna Lindh tog 2003 initativet till den mångnationella Blix-kommissionen. Men annars finns inte mycket att visa upp från senare år.”

Ingelstam tar upp ickespridningsavtalet NPT och menar att om man ska få ”nya” länder att avstå från kärnvapen måste de gamla kärnvapenmakterna respektera avtalet. Han exemplifierar:

”Storbritannien har beslutat om en upprustning av Trident-systemet (4 ubåtar med vardera max 48 kärnstridsspetsar av sju gånger Hiroshima-styrka). Detta är ett klart brott mot NPT:s bokstav och anda.”

....till journaliststudenterna Cristina Jardim Ribeiro och Lina Svensson vid Göteborgs universitet. som skrivit sitt examensarbete om de amerikanska Vietnamdesertörerna i Sverige. Det är en mycket levande uppsats med många citat från den tidens desertörer och aktivister. Tuffs insatser för att härbärgera unga amerikaner i Tyresö intar en framträdande plats. Den ena författaren, Cristina, hördes här i Radio Tuff den 15 april. (I förrgår, 29/6, var ett av nyhetsinslagen på Ekot, att det nu avslöjats att CIA spionerade på Svenska Freds under Vietnamkriget)

....till de många som på www.tyresoradion.se, där man också kan lyssna på nätet, har lämnat synpunkter på radion. På sistone har flera under fliken ”Sagt om 91,4” kommenterat också Radio Tuff. Det är oerhört uppmuntrande för det här frivilliga radiojobbet och du är mycket välkommen att uttala dig. Skicka dina synpunkter till ake.sandin@tyresoradion.se så vidarebefordras dem till hemsidan

....till till Tyresö teaterförenings uppsättning av ”Motvalls med Edwalls”, som hade sin sista föreställning i går. I augusti kommer på Succékanalen 91, 4 en halvtimme från föreställningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar