lördag, juni 9

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1136) 07-06-10 till....

....till vårt kära grannland Norge, som av Global Peace Index utsetts till världens fredligaste land. Man har vägt in 24 olika faktorer för att bestämma ett lands nivå beträffande våld och faror. Övriga nordiska länder ligger också bra till. Danmark är trea, Island fyra, Finland sexa och Sverige sjua. Av de 20 ”fredligaste” är 15 europeiska, men Nya Zeeland kommer på andra plats. Av andra världskrigets ”skurkstater” kommer Japan på en hedrande femte plats, medan Tyskland hamnar tolva. Inte alls lika fredliga anses de forna segermakterna vara. Storbritannien rankas som 49:a, USA som 96:a och Ryssland hamnar tillsammans med Israel, Sudan och Irak bland de fyra mest våldsbenägna

....till insändarskribenten Staffan Albert, som i torsdags (DN 7/6) skriver under rubriken ”Berättigad fråga om världen behöver Jas”. Han kallar Jas ett sorgebarn och skriver om korruption och desperation i ansträngningarna att försöka sälja planet. Han skriver bland annat:

”Intentionen kanske är att skapa fred, men det finns tusen andra sätt att spendera miljarderna på för att världsfreden ska bli en realitet. Egentligen är det helt absurt om man tänker efter, 100 miljarder av våra skattepengar går åt till att upprätthålla krigsindustrin. Det är knappast mer vapen den här världen behöver”

....till de kristna socialdemokraternas tidning Broderskap, som många gånger citerar Radio Tuff. Inte alltid anges källan (väl bekomme!), men ibland händer det som när Ann Sandin-Lindgren ironiskt bemöter kritiker av hennes besök i Kuba:

”Det är ju tur att det finns en demokratisk oas på Kuba, som kämpar för de mänskliga rättigheterna, demokratin och friheten, alltså Guantanamo”

....till lokaltidningen Mitt i Tyresö, som i tisdags (5/6) hade en trespaltare under rubriken ”Elever jobbade för barn i Indien”. Det handlar om Tyresö skolas lyckade dagsverke den 30 maj för tuff-projekten i Indien. Läraren Irja Österholm intervjuas och hoppas att det ska bli en tradition i skolan att stödja tuff-skolorna i Indien. Det nämns att en av de många skolbyggnader Tuff finansierat heter ”Kumla Wing”, uppkallad efter Kumla skola i Tyresö

....till Tuffs indiske partner, den oförtröttlige Bhikhu Vyas, som epostat och gratulerat Tyresö skola för dess utmärkta resultat vid dagsverket. Han skriver:

Var snäll och hälsa eleverna så hjärtligt. Jag hoppas de till fullo förstår för vilket bra ändamål de arbetade så helhjärtat. Det gäller Dharampur ett avlägset område utan vägar värda namnet och där människorna bor i primitiva hyddor. Dricksvatten under toortiden är ett stort problem. El och telefon har bara tills nyligen saknats i de sex skolor som finansierats från Tyresö.”

....till chefen för den Internationella atomenergikommissionen (IAEA), Mohamed ElBaradei, som kallar dem som vill bomba Irans kärnkraftanläggningar för extremister. Han säger bland annat:
"Jag vaknar varje morgon och ser hundra döende oskyldiga irakier. Jag är starkt kritisk mot dem som fortfarande favoriserar flyganfall mot Iran, efter erfarenheterna från invasionen av Irak. Jag vill inte servera ytterligare argument till nya extremister som säger "låt oss börja bomba Iran." (Källa: Rob Broomby BBC News)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar