lördag, oktober 29

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1052) 05-10-30 till....


....till professor Sverker Sörlin, som i DN (23/10) bland annat skriver: ”I USA föreslår chefen för Homeland Security nya specialstyrkor som svar på ’Katrina’. Kanske kan även miljöskyddet militariseras? Samtidigt dör i år två och en halv miljon människor i hiv/aids. Den verkliga dödsmaskinen är torka och svält i fattiga regioner, inte orkaner och regn i de rika”

....till den indiska professorn Gita Sen, som enligt Stefan Jonsson i DN (28/10) bland annat säger: ”USA är vad det är, i händerna på en militär-industriell sammansvärjning, och som alla imperier i förfall är USA farligt”. Gita Sen undrar om Europa är upplysningens banerförare eller imperiets tjänarinna. Tvehågsenheten förklarar hon så här: ”Förintelsen blir bearbetad och genomlyst. Men kolonialismens förbrytelser är ouppklarade. Värre, de fortgår”

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som nu skrivit till Strandskolan och gratulerat dem för deras fina Öppet hus för projekten i Indien. Han skriver bland annat: ”Låt mig passa på att tacka Strandskolan och många andra svenska systerskolor som år efter år har arbetet för dessa fattiga skolor i osynliga och bortglömda trakter belägna tusentals mil från Sverige. Svenska systerskolor och Tuff har möjliggjort undervisning för barn till analfabeterna i Dharampurs många små byar. Det är den första generationen där som det senaste decenniet har trätt i läskunnightens värld. Men ännu viktigare är andan bakom de ansträngningar som koordineras av Tuff. Ni alla ger nytt hopp till elever och lärare och ger oss mycken styrka”. Bhikhu har också skrivit om sin just bortgångne svenske vän Roland Schütt. Om detta citeras han senare i veckans krönika

....till SvT 2, som i tisdags (25/10) hade en intervju med Boris Grigorjev, som skrivit boken ”Med Säpo i hälarna”. Han var nämligen KGB-agent vid Sovjets Stockholmsambassad 1977-82. Han hävdar att den i Blekinge 1981 grundstötta ubåten U 137 felnavigerade. I Radio Tuff för fyra veckor sedan togs Grigorjevs synpunkter upp av Hampus Eckerman.

....till de amerikanska antikrigs-aktivisterna –en snabbt växande skara-- som på tusentals platser i USA har protesterat i veckan, bland annat med ickevålds-metoder. De har haft svarta armbindlar som ska påminna om de 2000 amerikaner som nu dödats i Irak men också om de kanske 50 gånger så många irakier som dödats. Så här har det låtit: ”Alltför länge har Amerika tillåtit denna kriminella administration att komma undan med mord. Det är nog nu. Det är hög tid att börja praktisera civilmotstånd i stor skala”

....till de tuff-aktivister som fanns i Tyresö centrum i måndags på FN-dagen den 24 oktober

....till f d riksdagsledamoten Karin Wegestål, som kommenterar förra veckans Radio Tuff: ”Ingvar Carlsson är värd sina rosor för att han nu skriver om behovet av att stärka FN!” Hon påminner om att Natoanfallet på Jugoslavien 1999 var emot internationell rätt, eftersom det inte hade auktoriserats av FN. Tillsammans med Shridat Ramphal påpkade då Ingvar Carlsson i International Herald Tribune (1999-04-06) detta. Han är värd en jättestor bukett rosor för sitt mod, menar Karin Wegestål

....till Shora Esmailian, 24, som imponerade stort, när hon i Tuff-lokalen i onsdags (26/10) berättade om Palestina, muren och det arbete som hon och andra utför i ISM, International Solidarity Movement. Hon förenade engagemang med saklighet och kunnighet och svarade tåligt på alla de många frågorna

....till Tyresökören, som under Kina Sellergrens skickliga ledning nu firar 30-årsjubileum med föreställningar i restaurang Masten i dag (30/10), torsdag 10 november kl 19 och söndag 13 november kl 15. Genrepet i torsdags lovar jättefin öronfröjd och underhållning.

...till nästa Tuff-möte, som i samarbete med ABF äger rum på onsdag 2 november kl 19 i Kulturcaféet Bollmora föreningsgård. Inledare är den kände journalisten Salam Karam, som är född i Irak och har synpunkter både på USA krig och ”terrorismen”. Han har bland annat stuckit ut huvudet i sin kritik av svenska moskéers dubbla budskap. Alla är hjärtligt välkomna!

....till den sympatiske och tekniskt kunnige Theodor Lindgren, som i Diana Arróspides och Åke Sandins frånvaro ryckt in och räddat den här sändningen

...till Tuff-styrelsen, som tillbringade lördagförmiddagen på styrelsemöte

































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar