söndag, oktober 9

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1049) 05-10-09 till....

....till Voices in the Wilderness, vars grundare Kathy Kelly tre gånger nominerats till Nobels fredspris. Hon har nu dömts att betala över 150 000 kr i böter för att ha levererat medicin och sjukvårdsutrustning till Irak under sanktionstiden, när hundratusentals barn dog av brist på sjukvård och rent vatten. Jan Viklund (www.gandhitoday.org) kommenterar: ”Större företag som under sanktionsåren gjorde feta vinster i strid med sanktionerna - även svenska - går däremot fria.”
....till läraren Mia Tranehed som nu varit i elva klasser i Strandskolan och informerat om Tuff-projekten i Indien. Det är inför skolans Öppet hus på onsdag (12/10) från kl 16.30. Där kan man exempelvis äta middag. Flera Tuff-aktivister medverkar med bl a bokbord med mangogram, Indienkort m m. Avkastningen går till Indien-projekten.

....till Times Foundation i New Delhi som tagit initiativ till en “fredsfestival”, ett världsomfattande firande av Gandhis freds- och ickevåldsprinciper. De ska ena folken, menar man och citerar Gandhi: “Det tar tid innan kärlekens lag blir erkänd i utrikespolitiken. Regeringsapparaterna står i vägen och skymmer det ena folkets hjärtan från det andras”

....till Sveriges Fredsråd, som bestämt att tilldela Erni och Ola Friholt (Fredsrörelsen på Orust) utmärkelsen Lilla Fredspriset för år 2005. Det är som det heter i motiveringen ”för deras arbete för fred och internationell rättvisa som med enastående uthållighet pågått i mer än tre decennier och utmärkts av mångsidighet och stor kringsyn”. År 2001 fick Ern och Ola Tuffs pris för berömvärt lokalt freds- och solidaritetsarbete.

....till Tuffs Erika Husberg, som blivit mästarinna på att vika papperstranor. De är symbolerna för kampen mot kärnvapen, alltsedan strålningsskadade lilla Sadako i Hiroshima vek papperstranor i hopp om att överleva.

....till Aftonbladets Doktor Gormander som (2/10) börjar sin artikel med: ”Slaget om Centralasien tar ny fart. Ryssarna bränner sig fram i norra Kaukasus medan USA tar fatt i Iraks nycklar och klättrar upp genom bergspassen i Afghanistan” Han erinrar om områdets historia, hur ryssar och britter tävlat om herraväldet där under hycklande förevändningar om att ”rädda vildarna åt civilisationen” Slutet av artikeln lyder: ” Historien hämtar aldrig andan. Den är andlös. Nu pågår utplånandet av Tal Afar. När alla nationer och folk är räddade så återstår bara en blå liten rök i universum av det som en gång var jorden.”

....till Tuffs ordkonstnär Bengt Citron, som sett brittiska tidningsuppgifter om att Bush fick Guds ingivelse att angripa Irak. Bengt undrar hur det är med presidentens hörsel. Kanske uppmanades han från ovan att vörda sina medmänniskor men tyckte sig höra att han skulle mörda dem.

....till kyrkoherde Leif Nordenstorm som i onsdagens (5/10) Dagens Nyheter skrev en fin dödsruna över vår bortgångne kamrat Franko Luin.

....till de tuff-aktivister som nu gör ett utskick till de drygt 400 medlemmarna. Det består av kalendarium och Tuff-bladet. Utskicket görs i morgon (måndag 10/9) från kl 18 i Tuff.lokalen Myggdalsv. 80. Välkomna! En väldig uppmuntran för dem som sliter aktivt med Tuff är om flera ville bli medlemmar. Sätt in årsavgiften på Tuffs pg 16 01 37 -6. 200 kr för enskild, 80 kr för familjemedlem.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar