söndag, januari 11

Otäck massaker. Risk för kollektivskuld

VIDRIGT MASSMORD I PARIS
Hela världen förfasar sig i dessa dagar med rätta över massakern i onsdags (7/1) i satirtidningen Charlie Hebdos lokaler. De två mördarna skall ha skrikit att de ”hämnade profeten” och ”Allah akbar”, det vill säga att deras Gud var stor. De hycklade att de utförde illgärningarna i Islams namn.

IS HAR INGET MED KORANEN ATT GÖRA”
Det borde ha räckt med alla grymheter den så kallade Islamiska staten påstås begå i Irak och Syrien. De har redan spätt på de fördomsfullas islamofobi.

I förra Radio Tuff citerade vi den modige tyske journalisten Jürgen Todenhöfer, som nyligen besökte områden behärskade av IS. Han berömde deras sociala insatser men i fråga om deras religiösa anspråk och mordiska metoder var han mycket kritisk och framhöll:

IS predikar en version av islam som 99 procent av världens 1,6 miljarder muslimer förkastar. För honom är det obegripligt att det IS lär ut kan ha något som helst med Koranen att göra.”

TERRORISMENS” OFFER
Man borde oftare framhålla det faktum att de flesta offren för ”islamisters” terror just är muslimer. Frågan är också vad som skiljer ”terrorism” från moderna krig, där urskillningslösa bombningar från luften är alltför vanliga.

Redan under andra världskriget utgjorde barn, kvinnor och obeväpnade män ungefär hälften att de uppåt 50 miljonerna dödade. Under amerikanernas flitiga bombande av Vietnam var andelen civila dödade ännu högre. Då skrev den ungersk-amerikanske nobelpristagaren Albert Szent- Györgyi i sin bok ”The Crazy Ape” bland annat”:

Varför skulle det direkta skjutandet på nära håll av civila vara värre än en flygattack, som tillhör det rutinmässiga handlandet? Just därför att piloten, som släpper bomberna, inte ser sina offer?

MÅNGA LEDANDE MUSLIMER TALAR NU KLARSPRÅK
Tack och lov har många ledande muslimer världen över skarpt fördömt massmorden i Paris och uttryckt avsky över att de skedde i islams namn. Mera av sådant behöver våra medier nu slå upp stort för att inte knäppskallar ska utnyttja tragedierna i Paris genom att använda den förbannade kollektivskulden, all rasisms hörnpelare.

Efter fredagsbönen i den största av moskéerna i Paris sade en ung muslimsk kvinna:

Gärningsmännens religion är ljusår från Koranen. Islam står för fred och kärlek.”

Det är bara att hoppas att alla religioner mera ville inpränta att just fred och kärlek är deras främsta bud.(Åke Sandin i Radio Tuff 1379. www.tyresoradion.se 91,4 MHz )

1 kommentar:

  1. Nice post, things explained in details. Thank You.

    SvaraRadera