torsdag, september 11

Massmorden den 11 september

I dag är det ju den ödesdigra 11 september. De där vidriga terroristmorden på ca 3000 oskyldiga amerikaner år 2001 minns vi ju, även om det finns andra 11 september som vi kanske borde komma ihåg. (Se nedan) Ironiskt nog utfördes de 2001 av kretsar som i dag är Bashar al-Assads mest mordiska fiender i Syrien.

Tyvärr var det ”krig mot terrorismen” som USA inledde efter 2001 ännu mycket värre. Det har dödat hundratusentals eller miljoner i bland annat i Afghanistan och Irak för att inte tala om de miljoner civila som tvingats fly. Anfallet på Irak 2003 motiverades med lögnerna att där fanns massförstörelsevapen. Det påstods också i den falska krigspropagandan att al Quadia härjade där. Nu har de arma irakierna däremot fått en annan ännu värre farsot, den Islamiska staten, kallad ISIS eller IS.

Fredsforskaren i Lund, Jan Öberg, ägnar dagen till ära (läs: vanära) åt President Obamas tal i går kväll – natten till 11 september svensk tid. Öberg skriver bland annat:

Kriget mot terror har alltid gällt att döda terrorister men man kan inte döda en ism – terrorism. Att göra något åt orsakerna som gör att folk blir terrorister skulle vara mycket mera effektivt.

Presidenten har oupphörligt sagt att en långvarig lösning år politisk och inte militär. Hans tal är emellertid exklusivt militaristiskt. Inte ett ord av politisk, psykologisk eller andra vettiga insikter . Nej, vi dödar folk därför att vi tycker det är fel att döda människor.

Talet kan ses som ett bevis på hur ytterst missriktad det amerikanska svaret på 11 september har varit. Hade det varit mera av intelligens och mindre av hämndkänslor skulle det inte ha funnits vare sig ett ödeläggande Irakkrig eller ISIS.”

ANDRA AV OLYCKSDAGEN 11 SEPTEMBERS TRAGEDIER
Faktum är att den 11 september 2003 avled Anna Lindh efter att dagen innan blivit överfallen med kniv. Den 11 september 1973 skedde militärkuppen i Chile, då den folkvalde Salvador Allende störtades och dog, varefter tusentals vänsteraktivister torterades och avrättades.

Dessa tragedier har vi i Radio Tuff (www.tyresoradion.se ) med en viss envetenhet berättat om i flera år så här års. Vi har dock tillagt att en fjärde, helt bortglömd men i fråga om dödsoffer den allra värsta, var Darmstadt den 11 september 1944. Då terrorbombades staden och över 10 000 civila dödades, sprängdes ihjäl eller kremerades levande av brand- eller fosforbomber.. Bland de dödade var ungefär 2000 barn.

Det var för all del ganska länge sedan och i andra världskriget, där 40-50 miljoner människor dödades, varav cirka häften civila. Jämfört med bombterrorn mot Tokyo, Hiroshima, Nagasaki, Dresden, Hamburg, Pforzheim, Swinemünde och andra tyska och japanska städer var Darmstadts öde inte alls så märkvärdigt.

Dessutom var offren tyskar och dem har vi ju lärt oss att det inte är korrekt att ömka, inte heller de ca 70000 tyska barn som dödades av bomber från västliga flyghjältar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar