lördag, augusti 30

Varför inte vapenvila i Ukraina?

Det påstås att Ryssland i säkerhetsrådet föreslagit vapenvila i östra Ukraina men fått nej. Vill man verkligen att ännu flera än de ca 3000, som redan dödas, ska dödas? Många civila i städerna Donetsk och Luhansk har blivit offer för ukrainska arméns artillerisalvor eller fått sina hem demolerade.

Kan man inte kompromissa med de så kallade separatisterna. Deras krav har medierna inte upplyst oss om. Är det något slags autonomi eller annan frihet från regimen i Kiev de vill ha?

Om det är sant att hundratals amerikanska militära rådgivare finns på den ukrainska sidan försvåras antagligen en fredlig lösning. Ukrainas önskan att bli den 29:e Natomedlemmen kommer inte heller att göra Ryssland mera förhandlingsvilligt.

Nu framställs det ofta som om Putin vill införliva det rysktalande östra Ukraina. Han lär ha kallat det för Nova Russia, vad det nu betyder.

Eftersom parterna kallar varandra för ”terrorister” och ”fascister” blir en fredlig lösning till människornas bästa tyvärr svår. Stackars människor i östra Ukraina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar