lördag, augusti 30

11 000 gör indirekt "reklam" för högerextrema

Även i dag (29/8) blir åtminstone indirekt det lilla högerextrema Svenskarnas parti en förstanyhet i våra medier. 11 000 personer har sagt sig protestera mot partiet i morgon. Vem skulle annars ha vetat att detta verkligen försumbara parti över huvud taget fanns?

Självklart sympatiserar jag med dessa 11000 människors åsikter. Men det det tycks vara mycket lättare att få människor att deltaga mot det politiskt idiotiska och perifera än få ut människor för positiva insatser. Tänker då på de otäcka krig och flyktingkatastrofer som drabbar människor i Syrien, Irak och andra ställen. Hur många har varit ute på våra gator och positivt stött insatser för dessa drabbade medmänniskor?

Minns kalabaliken i Kärrtorp i december. Bland majoriteten av schyssta motdemonstranter fanns tyvärr även några våldsmän. En av dem dömdes till fängelse för att ha försökt mörda en av de högerextrema. Hans kompisar protesterade med att han bara hade gjort det i självförsvar. Men underskatta inte oss mediekonsumenter! Vi Svenssons är inte stockdumma. Alltså undrar vi förstås hur man kan hävda ”självförsvar”, när man knivhugger en motståndare i ryggen:

Lite egotrippat tänker jag också på de frivilliga i Tyresö Ulands- och FredsFörening och deras oavlönade arbete för fattiga indier, krigsdrabbade irakier, bolivianska indianer med flera.

Det kostar bara 200 kr att stödja icke-våld (= verkligen anti-nazism) och internationell solidaritet (också anti-nazism) genom att betala 200 kr på Tuffs plusgiro 160137-6 och bli medlem.


Välkommen du också!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar