fredag, augusti 29

Svenskarnas parti får hjälp !

Svenskarnas parti får hjälp

Erkänner att jag nog är nyhetsnarkoman. Kollar för det mesta alla nyhetsutsändningar på radio och SvT. För några dagar sedan var den första –och tydligen största-- nyheten, att polisen dementerat sina tidigare påståenden att det i Malmö kastats gatstenar mot dem och att ambulanser av demonstranter hindrats att komma fram.

Jättebra med dessa beriktiganden tyckte jag, men det var nog inte trendriktigt, för det framställdes som om det var typiskt för polisen att komma med vilseledande uppgifter. . Vilka andra myndigheter eller politiker eller trendnissar är så snabba att rätta till sina misstag?

Det gällde demonstrationerna mot ett möte som Svenskarnas parti hade i Malmö. På TV kunde man tydligt se hur maskerade motdemonstranter slängde sten (kanske inte gatsten?) och flaskor på de beridna poliserna.

Jag har förstås inget till övers för extrema högerpartier. Men varför inte låta denna lilla grupp av politiska stollar ha ett möte som utan demonstranterna inte skulle ha väckt minsta uppmärksamhet? Nu blir de en förstanyhet på grund av motdemonstranter som inte beter sig så att vi nyhetskonsumenter känner värst stor sympati med dem. Risken är att folk känner större vämjelse över de odemokratiska som gärna vill kalla sig ”vänster” som över den lilla skaran odemokratiska högerextrema som nästan framstår som martyrer.

UKRAINA VÄLKOMNAR DEM
I Ukraina är de högerextrema inte martyrer. Tvärtom var partiet Svoboda liksom den ännu mera extrema Högra sektorn mycket aktiva under de av västliga politiker stödda Maidan-demonstrationerna i vintras. Dessa ledde ju till att den folkvalde presidenten i februari fick fly för livet. I det av ovanligt stor korruption hemsökta Ukraina var han inget undantag utan anses som korrumperad.


I dag strider många högerextrema – också från Sverige – i den ukrainska armé som angriper separatisterna i östra Ukraina, där dödstalet nu är uppåt 3000. Separatisterna kallas i den ukrainska propagandan för ”terrorister”. Å andra sidan kallar den ryska propagandan regimen i Kiev för fascister.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar