tisdag, juli 29

BENGT GIRLS HOSTEL

Lägg till bild

 Bilden visar det senaste av de många hundra projekt som Tyresö Ulands- och Fredsförening (TUFF) finansierat bland de fattigaste av de fattiga i Indien. Dess namn "Bengt Girls Hostel" syftar på Bengt Citron. Han var under många år mycket aktiv i Tuff och skötte länge med ständiga uppdateringar Tuffs dåvarande hemsida, nu med adressen www.tuff.nu

I vintras gick Bengt till sina fäder. Hans många vänner hedrade då hans minne genom att till Tuffs insamlingskonto, pg 793636-2, sätta in pengar. Det resulterade i en samlingssal (se bild) för flickor i en av de sju skolor som Tuff finansierat i Dharampur. Det är ett mycket fattigt område i den indiska delstaten Gujerat, bebott av tribals, dvs stambefolkningen långt ner på den indiska rangskalan.  

Där har under många år TUFFs indiska partners med Bhikhu och Kokila Vyas i spetsen under 25 år gjort ett fantastiskt jobb, inte minst med pengar från TUFF.  

Förutom att i vintras stödja de indiska projekten med 240 000 kr har Tuff i år skickat 10 000 kr till ett skolbygge för indianer i Bolivia, 5000 kr till fattiga gamla ovh krigsdrabbade i Belgrad. Vi stöder också barnbibliotek i Irak och krigsdrabbade i Afghanistan. I våras blev ett skolbygge bland Kongos fattiga byar färdigt. Det ger undervisning till över 150 barn och möjliggjordes av 100 000 kr från TUFF.

Så kom ihåg Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2. Varenda krona går oavkortat därifrån till ändamålet, eftersom alla i Tuff och Radio Tuff (www.tyresoradion.se) jobbar oavlönat.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar