tisdag, januari 20

Tuff-bladet jan-mars 2009

(Tuff-bladet skickas till Tyresö Ulands-och Fredsförenings medlemmar)

Bistånd från Tuff 2008
Dags att summera fjolårets biståndsinsatser. Tuff betalade till
Indien 300 000 kr
Afghanistan 13 352 kr
Belgrad 12 000 kr
Guatemala 5000 kr

Våra indiska partners använde som förut bidragen mycket effektivt. De räckte märkligt nog till driften av två Tuff-skolor i fattiga Dharampur.
Ulla C Sellergren och afghanskan Nasira Omidy förmedlade pengarna till krigsdrabbade och nödli-dande i Afghanistan.
I Belgrad såg Lina Vuskovic till att fattiga gamla för pengarna fick medicin och julklappar.
I Guatemala stöddes ett projekt att utbilda 30 ”barfota” barnmorskor bland fattiga mayakvinnor.

Hjälpen går oavkortat
Vartenda insamlat öre skickas från Tuff till sitt ändamål. Medan andra biståndsorganisationer har upp till 20 procent i administrationskostnader, dvs. löner med mera, sker allt arbete i Tuff utan ett öre i ersättning. Det är i den stolta folkrörelse-traditionen.

Inga offentliga bidrag
Inte heller drabbar Tuffs bistånd skattebetalarna, då vi inte har några bidrag från stat och kommun. Det är kanske gammalmodigt – men tufft

Vi litar på medlemmarna....
Tuff är däremot helt beroende av sina medlemmar Så länge de stöder föreningen med medlems-avgifter och gåvor fortsätter Tuffs hårt kämpande aktivister att jobba på

....och på solidariska skolor
Merparten av pengarna till Indien har jobbats in av skolor, såsom Tyresö skola, Strandskolan Tyresö Kumla skola Tyresö, Bergtorpsskolan Täby, Allé-skolan Floda, Finningeskolan Strängnäs. Det är en följd av Tuffs intensiva informationsverksamhet under många år
Rekord i mangogram
Sedan länge har vi betecknat Tuffs mangogram som den ”perfekta presenten. De finns som ”I stället för blommor”, ”För att gratulera” och ”Till minne av” För 200 kr blir det minst 40 mangoträd fulla av vitaminrika frukter i Dharampurs fattiga byar. För 500 kr minst 100 träd etc. Fler kloka och solidariska människor än någonsin utnyttjade2008 den här möjligheten att lösa sina presentproblem. I fjol använde ett 50-tal mangogram för totalt 17595 kr. Inte underligt att det i Indien under 2008 kunde planteras 6500 träd och nu finns hopp om att 100 000 träd kan finnas 2009. Mangogram kan beställas på tuffmail@spray.se eller på telefon (Åke Sandin) 08 – 712 4463.

Gott om mer Tuffinformation:
Här på Tuff-bladet kan bara kortfattat berättas om föreningens mångskiftande verksamhet. Men mer information finns:
Radio Tuff,
som hörs söndagar kl 17 och sedan fyra gånger per dygn på 91,4 MHz (Stockholmstrakten), även på webben (världsvida) på
www.tyresoradion.se
Där kan man också höra de senaste 25 veckornas Radio Tuff och i fliken ”Sagt om 91,4” finns många lyssnaromdömen om Tyresöradio, inkl. Radio Tuff.
www.tuff.fred.se
Det är Tuffs hemsida, varje vecka uppdaterad av Bengt Citron med massor av Tuffinformation, t ex om de omfattande biståndsprojekten.
www.tuffsandin.blogspot.com
med över 600 texter från Radio Tuff: ”Veckans rosor”, krönikor av Åke Sandin, Marianne Stieger, Hampus Eckerman och Bengt Svensson.

Välkommen som aktivist!
Tuffs årsmöte är den 21 mars (se kalendariet). Då ska en ny styrelse utses. Den består av ett trevligt gäng, som gör en massa nytta men den behöver flera frivilligt jobbande människor. Hör av dig, så blir aktivisterna jätteglada

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar