lördag, april 21

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1129) 07-04-22 till ....

....till Tuffs Gunnar Petersen och Monica Schelin, som i onsdags (18/4) och fredags (20/4) i Kumla skola (Tyresö) med bilder berättade om Tuff-projekten i Indien inför skolans dagsverke den 10 maj. Sammanlagt besöktes sex klasser. Sådana skolbesök har resulterat i att ca 30 skolor bidragit till den systerskoleverksamhet Tuff bedrivit i 35 år. Det är okänt om det är 800 eller 1200 gånger olika tuff-medlemmar gratis informerat i skolor om tredje världen.

OBS: På onsdag den 25 april kl 19 kommer Täbylärarna Barbro Rudström och Andreas Stahre till Bollmora föreningsgårds kulturcafé och berättar med bilder om Tuff-projekten i Indien, som de besökte i vintras

....till nuvarande Malmöbon Marianne Stieger, som förra veckan lyssnade på Radio Tuff (via
www.tyresoradion.se). Hon kommenterar krönikan som delvis handlade om Staffan Heimerson och berättade att hon för några år sedan hörde honom i Tyresö bygdegård:

”När Heimerson gick på som bäst om Tysklands feghet och ovilja att delta i Irak-anfallet gick jag i svaromål. Jag förklarade Tysklands nekande med den passus som står inskriven i den tyska grundlagen som antogs 1949, i vilken det sägs att Tyskland aldrig mera får delta i anfallskrig utomlands. Det blev ingen mera diskussion, utan Heimerson övergick plötsligt till att tala om annat, men publiken kom efteråt fram och tackade mig för att jag hade vågat stå för min åsikt.”

....till Tyresöradions Succékanalen 91,4, som 22/4 -13/5 sänder halvtimmar om två jubilerande föreningar, dels Tyresö Teaterförening, 20 år, dels Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF), 40 år. Hörs också på www.tyresoradion.se

....till den amerikanske professorn Noam Chomsky, som i Aftonbladet (18/4) ger förslag på hur vi ska hindra att vi går under. Han skriver bland annat:

”Resultaten av ett angrepp på Iran skulle kunna bli fruktansvärda. En nyligen publicerad studie av ’Irakeffekten’, gjord av terrorismexperterna Peter Bergen och Paul Cruickshank, visade att Irakinvasionen har lett till en sjufaldig ökning av terrorismen. ’Iraneffekten’ skulle troligen bli ännu mycket allvarligare och långvarigare. Den brittiske militärhistorikern Corelli Barnett talar för många när han varnar för att ’en attack mot Iran skulle i praktiken innebära starten på tredje världskriget’ ”

Chomsky skriver också:

”En godtagbar lösning på den nuvarande krisen skulle tillåta Iran att utveckla kärnenergi, i enlighet med rättigheterna i ickespridningsavtalet, men inte kärnvapen”

....till Förre folkhälsoministern Morgan Johansson som i SvD (14/4) försvarar sig mot anklagelser om att ha sanktionerat attacker på kristendomen. Han påpekar att han kritiserat både kristen och muslimsk fundamentalism och skriver:

”För mig är det barbariskt att motarbeta kondomanvändning i en värld där 40 miljoner människor bär på hiv, och där uppemot fem miljoner människor nysmittas varje år. Och det är grymt och omänskligt att förfölja läkare som utför aborter, i en värld där över 70.000 kvinnor dör varje år av illegala aborter.”

....till Mittuniversitetets Masoud Kamali som i AB (14/4) skriver under rubriken ”Bildt tiger om USA:s och Englands krigsplaner”. Han tycker att regeringens handfallenhet gentemot den orättfärdiga invasionen av Irak är märkvärdig och påpekar att Bildt håller tyst om nya koloniala krigsplaner, den här gången mot Iran. Demokrati kan inte bombas in i ett land, betonar Kamali

....till Svenska Freds ordförande Frida Blom, som i Studio Ett i Sveriges Radio (20/4) menade att Carl Bildt skjuter ifrån sig kritik genom att kritisera kritikerna. På tal om hans många internationella kontakter sa Frida bland annat:

”Vi ska komma ihåg att det inte är vilka kontakter som helst utan det är kontakter som gör att Carl Bildt förknippas med amerikansk vapenindustri och krigslobby”

Fortsätter Bildt att försvara dessa sina engagemang, påpekade Frida Blom, minskar hans trovärdighet i till exempel Irakfrågan

....till Ann Sandin-Lindgren, som nu uppdaterat Tyresöradions ena hemsida
www.tyresoradion.se efter det att den legat i träda under 1½ år.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar