lördag, april 28

ANDERS CARLBERG: ”SVERIGEDEMOKRATERNA INGA RASISTER”

Sverigedemokraterna har på sistone kommit i rampljuset, dels genom en TV-debatt med Mona Sahlin, dels genom att ha blivit portade från många ställen för sin årskonferens. Anders Carlberg blev riksbekant som ledare vid kårhusockupationen 1968. I dag är han socialdemokrat och vd för Fryshuset, numera ett ganska stort företag. Den 16 april snackade han i Bollmora föreningsgård och en bit av hans tal återges i dag i Radio Tuff. Han sa bland annat:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu för vi en debatt på Fryshuset. Ska vi bjuda Sverigedemokraterna att ha sin kongress hos oss? Det enda som håller mig tillbaka är att vi har så jävla mycket att förlora. Men det vore helt rätt.

Jag tänkte skriva ett brev till dom via massmedia och säga så här: På Fryshuset har vi ungefär femtio procent av ungdomar som ni vill kasta ut. Men vi bjuder ändå er att ha kongress på Fryshuset under en förutsättning: Att ni accepterar att vaktstyrkan på 50 man består av invandrare, mörkhyade och muslimer.

Vi kommer ändå att ha ett helvete, därför att folk kommer att uppfatta det som att vi går Sverigedemokraternas ärenden och folk har inte ens satt sig in i deras program.

Sverigedemokraterna är inte rasister. Dom skulle vilja längta sig tillbaka till Tage Erlanders 50-tal – och det är dom ju inte ensamma om ens inom socialdemokratin. Dom har en massa fel, men dom har också delvis rätt. Ibland låter dom som moderater, ibland som vänsterpartister och ibland som centerpartister. Det är ett jävla mischmasch av olika slag. Dom har ett gemensamt och det är att dom är jävligt rädda.

Men dom är definitivt inte rasister. Och vet ni en sak: Studera nazisternas program så kommer ni underfund med att dom hatar Sverigedemokraterna mest. Vet ni varför? Vi vanliga vill ju bara ha integration men Sverigedemokraterna vill ha assimilering och det innebär ett större hot för rasblandning och det är det rasisterna är mest rädda för. Så Sverigedemokraternas förslag om assimilering är det värsta jävla förslaget. Om man är rasist va, så vad fan assimilering, då vet man ju inte vad som händer i buskarna. Håll dom för helvete i gettonAa, menar rasisterna!

Så för mig är Sverigedemokraterna konservativa nostalgiker av socialdemokratiskt 50-tal. Det är fan ta me det hemska att konstatera och då måste man ju på nåt sätt börja där. Och då måste man ju lyssna på motståndaren och använda de argument som finns.
------------------------------------------------------------------------
Från Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1130) 2007-04-29

2 kommentarer:

  1. Är det verkligen sant att Anders Carlberg har sagt detta?
    Då är han inte klok!

    SvaraRadera
  2. Jo, det är sant och nyligen (dec 2009) har Carlberg upprepat det han sade för drygt två år sedan. Och han är lika klok som modig och vet mera om invandrarkillar, skinnskallar och andra ungdomsgrupper än de flesta, som bara vädrar sina fördomar.
    Åke Sandin

    SvaraRadera