lördag, mars 1

"ROSOR" från RADIO TUFF (1359) 2-16 mars till....

….till              ett möte eller "öppet hus" med namnet "En dag för barnen i Kongo", som äger rum lördagen den 8 mars kl 12-17 i sal Nyfors i föreningsgården Kvarnhjulet (invid Nyboda skola). Enligt en av initiativtagarna Miza Landström innehåller det bl a modevisning av kläder ifrån Kongo, dans till afrikansk musik, film och bildvisning. Försäljning av kongolesisk mat och afrikanska tyger. Information om leverans av hjälpmedel till funktionshindrade barn i Kongo och hur det Tuffstödda skolbygget fortskrider med hjälp av  KTH-studenter. Entréavgift i förköp 30 kr, annars 50 kr. OBS! Gratis inträde för Tuff-medlemmar:
….till              de över hundratals solidariska människor som på ett par månader redan betalat medlemsavgiften för 2014 till Tuff på 200 kr (och för familjemedlem 80 kr) på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Ett särskilt tack till det tjogtal som dessutom har bifogat gåvor. Uppåt 6000 kr har genom gåvor stärkt Tuffs kassa redan i år. Det behövs, även om alla i Tuff och Radio Tuff jobbar oavlönat, men vi har sedan länge inga offentliga bidrag utan är helt beroende av våra schyssta medlemmar för att kunna betala hyran för Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80 med mera.
….till              Noor Bahnam, för att hon så trevligt och kunnigt inledde ett offentligt Tuff-möte den 17 februari om det ständigt våldsdrabbade Irak. Hon berättade också om de två av Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén (SISK) inrättade barnbiblioteken i Bagdad. De har blivit väldigt omtyckta oaser i en orolig stad. Tuff har tidigare stött denna fina verksamhet med 25 000 kr. Nu beslöts av Tuff att skicka ytterligare 12 000 kr till denna för att göra biblioteken ännu bättre. Rosor också till de hårt kämpande kvinnorna i SISK, vilka svarat Tuff så här hjärtligt: "Tusen tusen tack för ert stöd och bidrag! Det gör oss sååå glada! Eller som Anita Lilburn utrycker sig: Tusen tack! NEEEEJ: Miljoner tack! En bamse kram till alla trevliga TUFF:are!"
….till              en av de yngsta i Tuffs styrelse, universitetsstudenten Sofia Quiroga, som nu rapporterar från sitt barndomsland Bolivia. Hon skriver att det är regnperiod och översvämningar i landet, så att hon inte ännu kunnat besöka de byar som Tuff beslutet att stödja med 10 000 kr för skolverksamhet. Men innan hon återvänder till Tyresö om någon månad skall hon besöka projektområdet och rapportera.
….till              den berömvärt aktiva Fredsrörelsen på Orust, som inför den Internationella kvinnodagen den 8 mars tänker påminna om den kvinna, som lär ha inspirerat Alfred Nobel att inrätta sitt fredspris. Det var österrikiskan Bertha von Suttner (1843-1914), vars bok Die Waffen nieder! (Ned med vapnen!) 1889 fick en världsvid läsekrets. Hon var själv 1905 den första kvinna som fick Nobels fredspris. På Orust skall man vid ett möte den 6 mars diskutera, vad som egentligen hänt sedan dess.
….till              krönikören Natalia Kazmierska, som i Aftonbladet (22/2) skriver under rubriken Nej, revolutioner ser aldrig ut som på den vita duken. Hon är "tämligen immun mot revolutionsromantik" och tror att det beror på hennes uppväxt i skuggan av kommunismen. Hon påpekar den motsägelsefulla attityden till händelserna i Ukraina så här: ”Revolutionsromantiker brukar vara ett skällsord som högern spottar på vänsterfolk. Men kring de alltmer urspårade gatuprotesterna i Kiev så är det snarare den svenska högern som stått och hejat på. Flera svenska politiker – som sällan ses i demonstrationståg på hemmaplan – har själva åkt ner till Ukraina och hållit brandtal bland bildäcken på det ockuperade Maidan". Och hon sammanfattar: "Det enda man vet säkert är att Kiev drabbats av sorgen, skräcken och våldets meningslöshet."
….till              överläkaren och debattören Gunnar Olofsson, som i Fria Tidningen (nr 16 / 2014) skriver om den ensidigt negativa bild av Ryssland som våra västliga medier nu länge ägnat sig åt. Han skriver bland annat: "Kampanjen mot Ryssland har förvisso ett syfte, men inte att försvara demokrati och mänskliga rättigheter. I stället handlar det om att dels straffa landet för att man försvarar FN-stadgan och vägrar att ställa upp på bombningar av Syrien, och dels att övertyga oss i vårt land att gå med i Nato"
….till              Monica Schelin, som i mitten av mars fyller 75 efter att i decennier varit en stöttepelare i Tuff. I många år på 80-talet var hon Tuffs ordförande, i Radio Tuff har hon i 28 år varit aktiv, nu är hon vice ordförande och kassör i föreningen. Hon har också i flera år varit vice ordförande i Svenska Freds. I stället för gratulationer skulle Monica bli väldigt glad om ännu flera blir medlemmar i Tuff och mera bidrag lämnas till Tuffs biståndsverksamhet i Indien Kongo, Bolivia eller Irak genom insättningar på Tuffs insamlingskonto 79 36 36 -2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar