lördag, april 6

Unikt schyssta insamlingar och projekt!!!

Tyresö Ulands- och Fredsförenings (TUFF) har de senaste sex åren pytsat iväg uppåt två miljoner kronor till alldeles utmärkta projekt. Mest pengar har skickats till indiska partners, som bland annat driver de sex Tuff-skolorna i extremt fattiga och bergiga Dharampur med sina över hundra små byar, bebodda av tribals. Det är den hittills så gudsförgätna så kallade stambefolkningen, nederst på den indiska rangskalan.

I mindre omfattning har också under dessa år projekt stötts i Bagdad (barnbibliotek), Guatemala ("barfota" barnmorskor), Afghanistan (krigsdrabbade) och Belgrad (fattiga gamla).

Insamlade pengar har oavkortat skickats till ändamålen. Det beror på att i Tuff och Radio Tuff är ingen avlönad så vi har inga "administrativa kostnader", alltså löner, reklam med mera, som reducerar stora biståndsorganisationers insatser.

Ja, inte nog med att de senaste sex åren vartenda insamlat öre skickas iväg: 146 000 kr mera än de insamlade pengarna har nått ändamålen. Det är gamla reserver som använts eller icke öronmärkta pengar.

I dag är det två insamlingar på gång. Den ena har sedan i höstas glädjande nog hittills inbringat 66 387 kr. De skall användas till en skola i fattiga och krigsdrabbade Kongo. Till fyra av dess planerade klassrum har pengar redan anskaffats av Tuff. Den andra kampanjen började efter det att Tuff-pionjären Sofie Wenander avled den 26 februari. Hennes båda döttrar rådde hennes många vänner att hedra hennes minne genom att stödja Tuffs skolprojekt. Hittills har 15 500 kr kommit in på Tuffs insamlingskonto pg 793636-2, som alla solidariska människor kan stödja.

Intressant att veta är också, att Tyresö Ulands- och FredsFörening, Tuff, inte heller belastar skattebetalarna, eftersom det var många år sedan vi hade några offentliga bidrag. Men hur finansierar vi då hyran för Tuff-lokalen, Mygdalsvägen 80, de regelbundna utskicken till medlemmarna, som kostar mycket i form av porto, papper och kopiering telefonavgifter eller kostnaderna för Radio Tuffs teknik och andra kostnader?

Jo det är tack vare våra många medlemmar, av vilka glädjande nog en del också ger gåvor utöver medlemsavgiften. Tack och heders! Föreningens kostnader betalas från Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Det är till detta konto medlemsavgifterna betalas och det är vattentäta skott mellan insamlingskontot och detta föreningskonto, som aldrig får ett öre från insamlade bidrag. Nästan tre fjärdedelar av medlemsavgifterna går sedan till vår riksorganisation, Svensk Freds.

Tuff är alltså beroende av många medlemmar och de aktivas frivilliga arbete. Många fler skulle säkert vilja bli medlemmar, men har inte kommit sig för eller vet inte hur det går till. Jo, man sätter in 200 kr för enskild gärna också 80 kr för annan på samma adress (familjemedlem) på Tuffs plusgiro, här kommer det igen: 16 01 37 -6 Hjärtligt välkommen du också som medlem i Tuff. Du behövs! Om Tuffs många aktiviteter kan du läsa på den omfattande hemsidan www.tuff.fred.se

I dagarna skickas Tuff-kalendariet och TUFF-bladet ut till de över 400 medlemmarna. I den stolta demokratiska folkrörelsetraditionen fortsätter Tuff att anordna möten, där folk kan träffas och diskutera, fika och trivas. Närmast på tur är ett möte med Svenska Freds generalsekreterare Christoffer Burnett-Cargill som inledare. Han har nyligen varit i Burma och ägnar sig också åt Afghanistan men han kommer säkert också ta upp vapenexporten och andra hjärtefrågor för Svenska Freds. Alla är då välkomna till Tuff-lokalen Myggdalsvägen 80 kl 19 torsdagen den 18 april! Och måndag den 29 april är det ett möte om Palestina i samma lokal. Alla välkomna!
---------------------------------
Åke Sandin 13-04-07

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar